Acasa Sport-AutoSport Roger Federer a câștigat turneul ATP de la Dubai

Roger Federer a câștigat turneul ATP de la Dubai

scris de C.S.
1 afisari

Roger Federer a câştigat turneul ATP de la Dubai pentru a şasea oară în carieră, după ce l-a învins în finală pe cehul Tomas Berdych (favorit 3), 3-6, 6-4, 6-3. Campionul elvețian a obţinut astfel al 78-lea titlu din carieră, în 115 finale jucate.

Roger Federer a câștigat turneul ATP de la Dubai.

Meciul a început bine pentru Federer, care a realizat primul break al partidei. Suferind în unele momente pe primul serviciu, pe parcursul întregului turneu, elvețianul a pierdut controlul setului la 2-2. Berdych a reușit un rebreak și nu s-a mai oprit până la 6-3, reușind să întoarcă ultimul game pe propriul serviciu, la 0-15 și 15-30. Jocul s-a schimbat radical din setul doi, chiar dacă Berdych a condus cu 3-2 și a obținut un break avans. Federer și-a recalibrat jocul, a lovit perfect și a izbutit break-ul decisiv la 5-4, reușind să egaleze situația la seturi.

Manșa a treia n-a mai avut istoric, iar fostul număr 1 mondial a dominat ostilitățile, reușind să se impună în cele din urmă cu 6-4 și să obțină primul trofeu al anului competițional. Cu această victorie, Federer a bifat cel de-al 78-lea turneu câștigat în era Open, urcând pe locul 3 în istorie la numărul de trofee. Înainte de Dubai, el era la egalitate cu John McEnroe, cu 77. Din 2000 încoace, nu a existat an în care Federer să nu câștige minimum un turneu ATP.

Partida a durat o oră și 58 de minute. Elvețianul a încheiat cu 8 ași, mai mulți decât ai cehului (5), iar ambii au făcut câte o dublă greșeală. Diferența s-a făcut la primul serviciu, deoarece Federer a câștigat 85% dintre puncte, în vreme ce Berdych și-a adjudecat doar 65%. FedEx a salvat 7 mingi de break din 10, iar Berdych 6 din 10.

Pentru Roger Federer a fost primul trofeu al anului, el disputând și o finală, la Brisbane (Australia). Acolo a pierdut surprinzător în fața lui Lleyton Hewitt, favoritul local. Cu victoria de la Dubai, Federer a depășit bariera de 80 de milioane de dolari câștigate din tenis. La Dubai, Federer a câștigat 500 de puncte ATP și a încasat un cec de 465.000 de dolari.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult