Acasa rss 1asig Simona Halep s-a calificat în optimile turneului de la Roland Garros

Simona Halep s-a calificat în optimile turneului de la Roland Garros

scris de C.S.
5 afisari

UPDATE: Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros, al doilea Grand Slam al anului, după ce a învins-o în optimi, în două seturi, 6-4, 6-3, pe americanca Sloane Stephens, într-o oră și 18 minute.

Simona Halep, în optimi la Roland Garros.

Cea mai bună jucătoare română de tenis a momentului, Simona Halep, va juca în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros cu rusoaica Svetlana Kuznețova (N. 27), care a dispus, luni, în optimi, de Lucie Safarova (Cehia/N. 23), cu 6-3, 6-4.

Disputat pe Arena centrală de la Roland Garros, „Philippe Chatrier”, meciul a arătat din nou calitățile tehnice (în special reverul în lungul liniei, slice-ul și lovitura de dreapta în cros), dar mai ales tactice ale româncei, care a întâlnit o jucătoare mai puternică, totuși, din punct de vedere fizic decât ea și o obișnuită a acestor faze în turneele de Mare Șlem. Tenace, favorita 4 a rupt echilibrul primului set, care a durat 47 de minute, în ghemul 10, obținând victoria cu 6-4, ceea ce i-a permis să înceapă din nou cu serviciul.

Deși a început ciudat, cu 5 breakuri în primele 6 jocuri, manșa a doua s-a dovedit decisivă, consemnând valoarea superioară actuală a româncei, care s-a impus în cele din urmă cu 6-3, victorie cu care constănțeanca mai realizează o premieră — calificarea în sferturile de finală la Paris.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult