Acasa Sport-AutoSport Roland Garros: Rafael Nadal l-a învins pe Novak Djokovic în finală

Roland Garros: Rafael Nadal l-a învins pe Novak Djokovic în finală

scris de Laurentiu Banches
657 Afisari

Rafael Nadal a devenit deţinătorul recordului de trofee la turneul de la Paris, după ce a câştigat luni, 11 iunie, cel de-al 7-lea titlu Roland Garros din carieră.

Rafael Nadal a castigat pentru a 7-a oara Roland Garros (foto:altaspulsaciones.com)

Spaniolul Rafael Nadal, numărul 2 mondial, l-a învins pe zgura de la Paris pe sârbul Novak Djokovic, în 4 seturi, 6-4, 6-3, 2 – 6, 7-5 .  Deşi Djokovic a fost desemnat cap de serie numărul 1 al turneului de la Roland Garros, acesta a ajuns în premieră în acest an în finala turneului de la Paris, spre deosebire de adversarul său Nadal, care a câştigat al 3-lea trofeu consecutiv şi al 7-lea din carieră, stabilind un nou record la turneul de zgură desfăşurat în capitala Franţei, depăşindu-l astfel pe suedezul Björn Borg, care are doar 6 titluri.

În urma acestui turneu, Rafael Nadal, care a intrat în istoria turneului Roland Garros la doar 26 de ani, s-a ales cu 1.250.000 de euro şi 2000 de puncte ATP. Deşi a pierdut această finală, Novak Djokovic va păstra şefia de lider în clasamentul ATP, graţie celor 1200 de puncte primite pentru calificarea în finală şi îşi va rotunji conturile cu 625.000 de euro. Finala începută duminică a fost întreruptă de două ori din cauza ploii, prima dată în setul al doilea pe serviciul lui Djokovic la scorul de 5-3 pentru Nadal, iar a doua oară tot pe serviciul sârbului în setul 4, când acesta conducea cu 2-1 la game-uri. Aceasta a fost reluată luni, 11 iunie, de la ora 14, ora Romaniei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult