Acasa Sport-AutoSport Roland Garros. Simona Halep – Carla Suarez, scor 6-1, 6-1

Roland Garros. Simona Halep – Carla Suarez, scor 6-1, 6-1

scris de Șt. C
23 afisari

Simon Halep, numărul patru mondial, s-a calificat în stil de mare campioană în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Șlem al anului, după ce a învins-o, luni, pe Carla Suarez Navarro (Spania), cu 6-1, 6-1.

Simona Halep - Carla Suarez

Simona Halep – Carla Suarez

Halep îşi continuă evoluţiile foarte bune pe zgura pariziană. Luni, ea a întâlnit-o a 12-a oară pe Carla Suarez Navarro. Cele două jucătoare se cunosc foarte bine, după atâtea partide jucate în circuit. Uneori, ele se mai antrenează împreună. Cu toate acestea, Halep a surprins-o pe sportiva spaniolă cu un „festival” al unghiurilor deschise. Românca a trimis mingea alternativ pe laturile terenului, cu o cadenţă sufocantă pentru adversara ei, obligată să lovească mingea din mişcare şi din poziţii inconfortabile. Halep a avut puţine scăderi în joc, a servit bine, a returnat la fel de bine, a fost agresivă şi inteligentă, construindu-şi cu atenţie şi răbdare punctele şi surclasându-şi astfel rivala. Este adevărat că nici Carla Suarez Navarro nu a fost în forma ei obişnuită pe zgură, greşind foarte mult şi din poziţii favorabile. Însă este şi meritul jocului excepţional al Simonei Halep, care a obţinut prima victorie împotriva spaniolei pe zgură, din cinci întâlniri, cu cel mai clar rezultat înregistrat în meciurile dintre ele.

După ce a salvat două mingi de break în ghemul I, Halep a controlat cu calm setul. A câştigat cinci ghemuri la rând, înainte de a-i permite Carlei Suarez Navarro să obţină şi ea un ghem, pe propriul serviciu. A fost singurul din set, pentru că Halep a încheiat cu 6-1, după 28 de minute.

Finalista ediţiei 2014 a French Open a început cu break setul al doilea, apoi a condus cu 40-0. A urmat o uşoară scădere a nivelului de concentrare din partea româncei, iar spaniola a egalat cu rebreak. Halep şi-a ridicat imediat nivelul jocului şi a câştigat următoarele cinci ghemuri, punând capăt meiciului, cu 6-1, după puţin mai mult de o oră de joc.

În faza următoare, Simoan Halep va evolua cu învingătoarea din meciul Petra Martici (Croaţia), locul 290 WTA, venită din calificări – Elina Svitolina (Ucraina), locul 6 WTA şi cap de serie numărul 5, care se dispută la ora transmiterii acestei ştiri

Califcarea în sferturi este recompensată la Roland Garros cu 340.000 de euro şi cu 430 de puncte WTA.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult