Acasa Sport-AutoSport Român, medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de Tineret

Român, medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de Tineret

scris de A.P.
3 afisari

Un atlet român a cucerit o medalie de argint la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing. Alexandru Mihăiţă Novac a ocupat a doua treaptă a podiumului la proba de aruncare a suliței.

Medalie de argint la Nanjing.

Medalie de argint la Nanjing.

Novac a reușit să atingă distanța de 73,98 metri cu aruncarea sa, insuficient însă pentru a-l detrona pe francezul Lukas Moutarde, cu 74,48 metri. Atletul ungar Mark Xaver Schmolcz a obținut medalia de bronz.

Nu este prima medalie adusă României de delegația de sportivi prezenți la Jocurile Olimpice de Tineret. Ieri, Andrei Rareș Toader a câștigat tot o medalie de argint, la aruncarea greutății, cu un rezultat de 21,00 m. Pe lista laureaților figurează și judoka Ştefania Dobre, cu o medalie de argint, la categoria 63 de kilograme, precum și echipajele de dublu rame fără cârmaci ale României, feminin şi masculin, fiecare cu câte o medalie de aur în palmares.

Disputate între 16 și 28 august, Jocurile Olimpice de Tineret, rezervate sportivilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani,.se află deja la a doua ediție.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult