Acasa Sport-AutoSport România – Franţa. Gazonul Naţional Arena a cedat după o jumătate de oră

România – Franţa. Gazonul Naţional Arena a cedat după o jumătate de oră

scris de D.S.S.
11 afisari

Gazonul Arenei Naţionale a cedat după jumătate de oră de joc din meciul România – Franţa, din preliminariile Campionatului European din 2012. Numeroase bucăţi de gazon s-au desprins deja pe toată suprafaţa de joc.

România – Franţa. Gazonul Naţional Arena s-a facut praf

Primăria Capitalei anunţase, luni, că gazonul de pe Arena Naţională s-a deteriorat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile – temperaturi ridicate şi lipsa precipitaţiilor – urmând ca porţiunile afectate să fie înlocuite. Gazonul de pe Arena Naţională a fost achiziţionat din Italia şi a fost montat de o firma specializată în execuţia terenurilor de fotbal, tot din Italia.

Foştii internaţionali Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Dorinel Munteanu şi Ladislau Boloni, care au în palmares cel puţin 100 de selecţii la echipa naţională a României, au primit, marţi, înaintea meciului România – Franţa, distincţii din partea UEFA. Pe plachetă se putea citi: „Arena Naţională a fost inaugurată astăzi, 6 septembrie 2011, cu ocazia meciului oficial România – Franţa„.

Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, a oferit FRF un fanion personalizat, în timp ce Mircea Sandu le-a acordat plachete lui Blatter şi Oprescu. „Astăzi, se inaugurează stadionul şi vreau să-i mulţumesc domnului Blatter că este alături de noi. Suntem onoraţi. Am arătat că se poate aşa ceva şi în România şi în Bucureşti”, a declarat primarul Sorin Oprescu, care a menţionat că în cel mai rău caz scorul de la meciul din această seară va fi 0-0, iar în cel mai bun caz va fi 1-0 pentru „tricolori”.

Arena Naţională ar fi trebuit să fie inaugurată pe 10 august, cu un meci amical între reprezentativa României şi cea a Argentinei, însă partida a fost anulată. Actuala arenă s-a construit pe amplasamentul fostului Complex Naţional „Lia Manoliu”. La 18 decembrie 2007 au început lucrările de demolare ale vechiului stadion. Arena Naţională, care are are o clasificare de categoria I, are o capacitate de 55.000 de locuri pentru spectatori, din care 20.000 sunt la Tribuna I. Pe această arenă va avea loc la 9 mai 2012 finala Ligii Europa.

8 comentarii

HB 06-09-2011 - 23:01

pentru „tricolori” prea smechera asta…………franta romania….plm care tricolori ????????????

luci 06-09-2011 - 23:28

vai de mama noastra cu tot cu national arena e vai de el in 5 min era o aratura nu un teren de fotbal

Tache 07-09-2011 - 03:11

Après la France, l’Afrique commence ! Dupa Franta, incepe Africa. Acest lucru nu s-ar fi intamplat, daca gazonul ar fi fost pus de o firma germana. Dar daca romanii se incurca cu africanii, ce sa-i faci ?

Mi-am adus aminte de timpurile cand jucam in divizia C, in satul nostru. Aveam un gazon zeiss, tzutz. Nu s-a stricat niciodata, desi l-au pascut toate vacile din sat. Terenul era perfect, se juca excelent pe el, atata doar ca nu aveam tribune, spectatorii se asezau pe terasamentul soselei ca sa priveasca meciurile.

urbos 07-09-2011 - 04:48

Stadionul nici macar nu e terminat.
Asemenea mizerie numa la noi se poate intampla.
Autostrazi care nu exista, voturi furate in Parlament in direct, parcuri la tara facute de o curva, Kioru dement in fruntea tarii, Rolanzi pe post de sustinatori… Totul se leaga.

xD 07-09-2011 - 10:30

oare franta nu are tot trei culori?:))

Romeo2110 07-09-2011 - 10:51

Baronul Oprisan va poate confirma ca in opozitie, painea nu e chia asa de neagra !

frufru 07-09-2011 - 15:41

D.S.S aka Dezinformare Sociala Strategica

iozsef 11-09-2011 - 00:14

Pai bine inteles ca a cedat gazonul ca doar suntem in Romania unde totul e posibil daca azi punem gazonul si maine jucam pe el la misto sa vada straini ce stadion ne-am tras pe milioane de euro ! Trebuia sa stea iarba aceia macar vreo 6 luni daca nu mai mult inainte de a se putea calca pe ea cu ghete de fotbal ! Romania a demonstrat ca se poate si sa facut iar de cacao ca de obicei !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult