Acasa Sport-AutoSport România – Belarus, scor 2-2

România – Belarus, scor 2-2

scris de Șt. C
34 afisari

Naţionalele de fotbal ale României şi Belarus au terminat la egalitate, 2-2 (1-1), vineri seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, într-un meci fără miză din Grupa D a preliminariilor Campionatului European din 2012. 

Romania - Belarus 2-2

Romania - Belarus 2-2

Adrian Mutu a marcat ambele goluri ale tricolorilor (19, 51 – penalty), pentru oaspeţi, decimaţi de accidentări şi cu o echipă încropită practic, au înscris Serghei Kornilenko (45) şi Stanislav Dragun (82).  Într-o atmosferă de vacanţă, având în vedere faptul că Bosnia conducea Luxemburgul cu 4-0 la pauză, România nu a făcut un joc prea spectaculos în faţa unei formaţii tinere şi ambiţioase a Belarusului. De altfel, Belarus a avut prima situaţie periculoasă a partidei, în min. 11, prin Kisliak.

Mutu a deschis scorul în min. 19, din pasa lui Torje, acesta fiind primul gol marcat pentru echipa naţională pe noul stadion: 1-0.  Marica a semnat o nouă ocazie pentru România, în min. 21, dar şutul său nu a fost foarte periculos. Torje a tras periculos pe lângă vinclu din lovituri libere de la distanţă (25, 45), Mutu a şutat din careu, dar pe direcţia lui Jevnov (36), iar Marica a reluat slab din apropiere (40).

Belarus a egalat în min. 45 prin Kornilenko, acesta profitând de o mare eroare a lui Moţi: 1-1. Belarus a avut şi ocazia de a prelua conducerea în prelungirile primei reprize, când Pantilimon a ieşit prost, iar Plaskonni a tras pe lângă poartă din apropiere (45+1).  România a preluat conducerea cu 2-1 în min. 51, când Mutu a transformat cu ”scăriţă” penalty-ul destul de uşor acordat la duelul cu Verhovţov. Pentru Mutu a fost golul 34 la naţională, fiind la doar un gol de recordul lui Hagi (35).

Belarus a ratat imediat o ocazie imensă, prin Kriveţ, care a tras spre poarta părăsită de Pantilimon, dar în cele din urmă goalkeeper-ul a salvat golul (55). Oaspeţii nu au încetat să caute poarta apărată de Pantilimon, iar Nehaicik a trimis puţin pe lângă ţintă în min. 66. Mutu a ţinut să facă spectacol şi a reluat din voleu centrarea lui Raţ, în min. 73, dar mingea s-a dus peste poartă. Belarus a egalat pentru a doua oară în min. 82, prin Dragun, care a trimis mingea peste Pantilimon: 2-2.

Ultima ocazie a fost semnată de Tamaş (90), dar şutul său de la distanţă nu i-a pus probleme portarului. România va juca ultimul meci din această campanie marţi, de la ora 22,00, la Tirana, cu Albania.

1 comentariu

TOM Cc 08-10-2011 - 08:52

Cum este societatea romaneasca asa este si sportul . De tot rahatul !!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult