Acasa Sport-AutoSport România foarte bună la avioane de hârtie

România foarte bună la avioane de hârtie

scris de D.P.
4 afisari

România va fi reprezentată de trei studenţi la Campionatul Mondial de avioane de hârtie (Red Bull Paper Wings), care se va desfăşura în perioada 4-5 mai, la Salzburg, în Hangar 7.

Astfel, la categoria ”distanţă de zbor” a fost declarat câştigător naţional Bogdan Turcu din Iaşi, masterand în cadrul Facultăţii de Construcţii şi Instalaţii, avionul său reuşind să atingă distanţa de 36,02 metri. Avionul lui Vadim Oleg Alexii din Chişinău a reuşit să se menţină în aer 11,89 secunde, fiind astfel declarat câştigător la categoria ”durată de zbor”.

În ceea ce priveşte creativitatea şi originalitatea, o fată a fost cea care a reuşit să atragă atenţia juriului la categoria ”zbor acrobatic”, Irina Goşu din Bucureşti, studentă a Facultăţii de Automatică şi Calculatoare, fiind declarată câştigătoare a acestei probe.

639 de ”aviatori” din România şi 150 din Republica Moldova s-au întrecut în proiectarea unor avioane care mai de care mai aerodinamice şi mai creative, având ca materie primă o coala de hârtie, în cadrul calificărilor locale din centrele universitare Bucureşti, Cluj Napoca, Craiova, Iaşi, Timişoara şi Chişinău. La finala mondială vor participa reprezentanţi a 85 de ţări, aceasta fiind a treia ediţie a Red Bull Paper Wings.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult