Acasa Sport-AutoSport România, gazda Campionatului European de taekwondo la cadeți și paralimpici

România, gazda Campionatului European de taekwondo la cadeți și paralimpici

scris de Matei Iliescu
37 afisari

România va fi gazda Campionatului European de taekwondo WTF la cadeți și paralimpici, ce va fi organizat în perioada 21-25 august 2013, la Sala Polivalentă din București.

România, gazda Campionatului European de taekwondo la cadeți și paralimpici

România, gazda Campionatului European de taekwondo la cadeți și paralimpici

Sub patronajul Forumului Mondial de Taekwondo (World Taekwondo Fedration), in data de 21 august 2013,  la Complexul Sportiv National Sala Polivalenta din Bucuresti, are loc Campionatul European de Taekwondo – Paralimpici (concurs destinat persoanelor cu diverse grade de handicap la membrele superioare).

Competitia este organizata de Federatia Romana de Taekwondo WTF. La concurs vor participa sportivi din 11 tari.

Campionatul European de Taekwondo – Cadeti, editia a V-a, se va desfasura in perioada 22-25 august 2013. La competitie vor participa aproape 400 de sportivi din 41 de tari.

Evenimentele vor fi onorate de prezenta a numeroase personalitati marcante la nivel sportiv international, printre ca mentionam pe domnul Athanasios Pragalos presedintele ETU, Kalamaddin Heydarov vicepresedinte WTF, Aleksandr Shlychkov presedinte EPTU. De asemenea, si-au anuntat participarea o serie de personalitati ale vietii culturale si sportive din Romania cat si din conducerea Ministerului Tineretului si Sportului, a Primariei si Prefecturii Bucuresti.

Taekwondo este un sport practicat de peste 2000 de ani in partea estica a Asiei, respectiv Coreea si care odata cu dezvoltarea activitatii sportive din ultimii ani a capatat o aderenta deosebita la nivel mondial. Avand statut de disciplina sportiva olimpica din anul 2000 in cadrul Jocurilor Olimpice de vara este practicat la nivel mondial de aproximativ 7.000.000 de sportivi in regim de performanta.

Forumul Mondial de Taekwondo (World Taekwondo Fedration) inregistreaza in prezent un numar de 207 membrii  federatii nationale, iar la nivel European ( European Taekwondo Union ) are  inregistrate 49 de federatii nationale .

6 comentarii

CONGO 16-08-2013 - 00:50

taekwondo vine de la:
tae – care inseamna cracanat
kwo – care inseamna coi
ondo – priveliste sau expozitie

Ereticul 16-08-2013 - 01:24

Tae Kwon Do
Do – cale (preluare din lb. Japoneza)
Tae – maini
Kwon – picioare
In traducere: “Calea mainilor si a picioarelor”

CONGO 16-08-2013 - 01:42

Nidecum draguta, este chiar aratarea coaielor prin cracanare, ori te-a pacalit un traducator japonez, ori ai mania contrazicerii.

Americanii trebuiau mai demult sa intervina prin Egipt, si chiar si prin restul nordului Africi,i si sa bombardeze bine si unde este cazul si repetat toate sediile fratilor aia.

Ereticul 16-08-2013 - 01:50

„ori te-a pacalit un traducator japonez, ori ai mania contrazicerii”

Nici una, nici alta. Traducatorul din chineza sau japoneza sunt eu (si nu-mi fur singur caciula), iar pentru mania contrazicerii mi-as fi ales ca nick-name „ghita contra”. Pentru corectitudine, recunosc faptul ca nu am habar de coreeana, si ca am presupus ca tae inseamna maini iar kwon inseamna picioare; cautand pe wikipedia am aflat ca de fapt lucrurile stau invers, tae = lovitura sau blocaj cu piciorul, kwon = lovitura sau blocaj cu pumnul.
Insa Taekwon-do este un stil de arte martiale coreean, iar Coreea, fie ea de nord sau sud, nu are nici o legatura cu nordul Africii.

Ereticul 16-08-2013 - 01:51

Dar definitia / traducerea / interpretarea dvs. – trebuie sa recunosc – mi-a smuls un zambet larg :).

CONGO 16-08-2013 - 02:01

Sportul acesta este deci cu administrare de lovituri, asadar nu de viteza cum erau spre exemplu duelurile in Far West?

Omenirea are nevoie de sporturi cu elemente de arta si atitudine, spre exemplu oferirea unei flori sau plecaciunea ca dueluri pe tatami.

Iar americanii trebuiau mai demult sa intervina prin Egipt, si chiar si prin restul nordului Africi,i si sa bombardeze bine si unde este cazul si repetat toate sediile fratilor aia.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult