Acasa Sport-AutoSport Romania, invinsa de Suedia, va juca pentru medaliile de bronz la Campionatul European de Handbal feminin

Romania, invinsa de Suedia, va juca pentru medaliile de bronz la Campionatul European de Handbal feminin

scris de D.S.S.
2 afisari

Naţionala feminină de handbal a României a ratat calificarea în finala Campionatului European din Danemarca şi Norvegia, fiind învinsă în semifinale de Suedia, cu scorul de 25-23 (14-13), sâmbătă, în MCH Arena din Herning.

Cristian Gaţu, preşedintele FR de Handbal, opina după eşecul din faţa Suediei (23-25) din semifinalele CE 2010, că România a contat în faza ofensivă doar pe Cristina Neagu şi pivoţii Ionela Gâlcă şi Oana Manea, insuficient pentru a obţine victoria şi calificarea în finală. ”Am avut un meci foarte slab astăzi, am pierdut pe mâna noastră. Fetele mai au şansa la o victorie mâine, pentru a putea urca pe podium. Sper să se remonteze şi să realizeze acest deziderat, care ne duce şi la o calificare directă la Campionatul Mondial. Ne-a lipsit o a doua gură de foc, care să o dubleze pe Cristina Neagu în fazele de finalizare. Extremele au fost destul de şterse şi tot jocul nostru s-a axat pe Neagu şi cei doi pivoţi, lucru care nu este admis la acest nivel. Mergem mai departe, e un moment delicat. Unele fete se apropie de sfârşitul carierei şi iată că nu se pot lipi de prima treaptă a unui podium internaţional”, a declarat Cristian Gaţu pentru TVR. 

Talida Tolnai (Romania), desemnata cea mai buna jucatoare a Romaniei din aceasta semifinala: „Am plans la final pentru ca ne-am dorit foarte mult victoria in acest meci. Asta este, acum trebuie sa ridicam capul si sa ne concentram pentru meciul de maine. In defensiva au fost greseli, insa problema a fost in atac, deoarece fetele au ratat mult. Fetele au incercat sa-si faca treaba, ca n-am reusit, asta e”. (TVR2) 

Radu Voina, selectioner Romania: „Meciul de astazi lam pierdut din cauza lipsei de inspiratie in atac. Cristina Neagu a cazut fizic la un moment dat iar pe partea dreapta am jucat foarte greu. Am facut foarte multe greseli individuale, dar la acest nivel totul se plateste. Fetele trebuie felicitate pentru turneul acesta. Neagu e obosita si va fi greu de recuperat deoarece ea a dus greul in acest turneu”. (TVR2) 

Cristian Gatu, presedinte FRH: „Am avut un meci foarte slab, am pierdut pe mana noastra. Fetele mai au maine sansa unei medalii si sa speram ca indeplinesc aceasta sarcina pentru a ne califica direct la Mondial. Tot jocul nostru s-a bazat pe Neagu si cei doi pivoti, ceea ce nu e permis”. (TVR2)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult