Acasa Sport-AutoSport România U21, misiune infernală pentru Euro 2025: Tricolorii și-au aflat grupa de calificare

România U21, misiune infernală pentru Euro 2025: Tricolorii și-au aflat grupa de calificare

scris de Misu Andrei
37 afisari

Echipa naţională Under-21 a României a fost repartizată în Grupa E, alături de Elveţia, Finlanda, Albania, Muntenegru, Armenia la tragerea la sorţi de la Nyon a preliminariilor Campionatului European de tineret din 2025, găzduit de Slovacia, informează, joi, site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

România s-a aflat în prima urnă valorică la tragerea la sorţi a preliminariilor EURO 2025 care vor începe în luna septembrie a acestui an. Au fost trase la sorţi șapte grupe de câte șase echipe şi două grupe de cinci.

Se vor califica direct la Campionatul European câştigătoarele celor 9 grupe şi cele mai bune 3 echipe clasate pe locul 2 (fără a se lua în calcul rezultatele împotriva echipelor de pe locul şase). Ultimele trei locuri de la turneu vor fi ocupate după un baraj, în dublă manşă, între celelalte șase echipe de pe locurile secunde. Slovacia, ţara gazdă, este calificată direct.

Grupele de calificare la EURO U21 din 2025

Grupa A: Italia, Irlanda, Norvegia, Turcia, Letonia, San Marino

Grupa B: Spania, Belgia, Scoţia, Ungaria, Kazahstan, Malta

Grupa C: Ţările de Jos, Suedia, Georgia, Macedonia de Nord, Moldova, Gibraltar

Grupa D: Germania, Polonia, Israel, Bulgaria, Kosovo, Estonia

Grupa E: ROMÂNIA, Elveţia, Finlanda, Albania, Muntenegru, Armenia

Grupa F: Anglia, Ucraina, Serbia, Irlanda de Nord, Azerbaidjan, Luxemburg

Grupa G: Portugalia, Croaţia, Grecia, Belarus, Insulele Feroe, Andorra

Grupa H: Franţa, Austria, Slovenia, Bosnia-Herţegovina, Cipru

Grupa I: Danemarca, Cehia, Islanda, Ţara Galilor, Lituania

Naţionala de tineret a României a devenit, în ultimii ani, o prezenţă constantă la turneele finale U21. În 2019, s-a calificat în semifinale dintr-o grupă cu Anglia, Franţa şi Croaţia. Performanţa aceasta a reprezentat automat şi calificarea la Jocurile Olimpice. Apoi, în 2021, tricolorii au părăsit competiţia neînvinşi, după remize cu Germania şi Ţările de Jos şi victorie cu Ungaria, ţara gazdă. Anul acesta (21 iunie – 8 iulie), la EURO 2023, România U21 va fi prezentă pentru a treia oară consecutiv la turneul final, de data aceasta în calitate de ţară gazdă, alături de Georgia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS