Acasa Sport-AutoSport Romania – Ungaria, scor 3-0, preliminarii CM 2014 (video)

Romania – Ungaria, scor 3-0, preliminarii CM 2014 (video)

scris de Z.V.
61 afisari

România a învins  Ungaria cu scorul de 3-0 (2-0), vineri seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, într-un meci foarte important din preliminariile Cupei Mondiale din 2014.

România, 3-0 cu Ungaria în preliminariile CM 2014

România, 3-0 cu Ungaria în preliminariile CM 2014

Tricolorii, care s-au impus prin golurile marcate de Ciprian Marica (2), Mihai Pintilii (31) şi Cristian Tănase (88), au urcat pe locul secund în clasamentul grupei şi sunt favoriţi pentru calificarea la baraj. Practic meciul a început de la scorul de 1-0 pentru tricolori, după ce Marica a deschis scorul în chiar minutul doi al meciului, după o greşeală a fundaşului Guzmics. România a făcut un continuare un joc de posesie, în timp ce Ungaria a încercat angajările lungi către Szalai şi Bode.
Ocaziile de gol nu au abundat, dar echipa noastră a fost mai periculoasă. Bourceanu a expediat un şut destul de bun în min. 9, care a fost reţinut de portarul Bogdan. Apoi, Pintilii şi-a încercat şansa de la circa 30 de metri, însă nu a nimerit ţinta (26). Faza avea să anunţe golul doi al echipei României, venit în min. 31, când Marica i-a aşezat perfect mingea lui Pintilii, iar acesta a trimis în vinclul porţii maghiare: 2-0.
România a mai fost periculoasă şi în min. 36, când Marica şi Maxim au creat panică în careul oaspeţilor. Ungaria s-a trezit destul de târziu, iar Hajnal a expediat primul şut pe poartă abia în min. 40, când Tătăruşanu a acordat corner. Szalai a avut şi el o oportunitate bună, în min. 43, dar a greşit preluarea în careul nostru.
În repriza secundă, Ungaria a căutat să atace poarta apărată de Tătăruşanu, dar România a făcut un excelent joc defensiv şi a căutat să dea lovitura pe contre, fără a risca prea mult, însă. Dzsudzsák a încheiat o fază de atac mai complexă a oaspeţilor cu o reluare peste poartă (56).
Stancu a irosit o şansă uriaşă de a închide conturile după ce a scăpat singur spre poartă, dar şutul său a fost respins de portarul Bogdan (68). Acelaşi Stancu a ratat din nou faţă în faţă cu portarul în min. 69. La poarta cealaltă, Chiricheş a avut o intervenţie excelentă, la un atac al Ungariei, deposedându-l în ultimul moment pe Szalai (75). Tot Szalai a tras peste poartă dintr-o lovitură liberă de la circa 25 de metri (82).
România a marcat şi al treilea gol, meritat, prin noul intrat Tănase, la capătul unei acţiuni personale, cu un şut la colţul lung (88): 3-0. Într-o atmosferă senzaţională, România a reuşit o nouă victorie mare în faţa Ungariei, după un excelent joc tactic, iar scorul putea fi şi mai mare. Naţionala de fotbal a României este neînvinsă de opt partide directe cu Ungaria, dintre care cinci au fost victorii, iar trei egaluri. Şapte dintre aceste meciuri au fost oficiale, iar unul amical. În total, cele două echipe s-au întâlnit de 24 de ori, Ungaria câştigând 12 partide, România 6, iar alte 6 s-au încheiat remiză, golaverajul fiind net favorabil adversarilor, cu 52-30.

Marţi, de la ora 21,00, România va întâlni Turcia, în alt meci foarte important din preliminariile CM 2014, tot pe Arena Naţională din Bucureşti.

6 comentarii

adrian rotaru 07-09-2013 - 07:58

ungurii sa-si vada de lungul nasului si in politica si la fotbal. Cocosul nu mai canta de mult pe aici. Aici e acvila romana!!!!!!!

mircea h 07-09-2013 - 15:34

poate ca printre huliganii unguri, au fost si suporteri ai echipei Ungariei, insa cred ca prea putini dintre ei au venit numai pentru fotbal….dintre toate sloganurile cele mai multe erau antiromanesti. ARDEALUL E AL UNGARIEI scandau in centrul vechi al capitalei si multe altele plus tot tacamul de injuraturi la adresa romanilor si a Romaniei..pentru asta nu se sesizeaza nimeni? Jandarmii sunt tari numai cind e vorba de romani? La confrinta de presa a jandarmeriei am inteles ca ungurii au fost tratati ca „cetateni europeni” ceea ce nu meritau inca de cind au pus piciorul pe pamint romanesc!!!!

Antibasistul 07-09-2013 - 15:48

Romanii au zdobit la meciul asta pe porcii bozgori cei mai cruzi agresivi violenți, din lume!

Antibasistul 07-09-2013 - 15:50

Romanii au ZDROBIT…

UnUL 07-09-2013 - 16:52

Românii au fost (de data asta) net mai buni și au câștigat meciul pe merit. Dar asta nu autorizează și nu scuză izbucniri isteric-șovine ca ale tale, Bășinel.

Antibasistul 08-09-2013 - 03:49

Adevarul supara pe cretinii basisti!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult