Acasa Sport-AutoSport România, campioană europeană la spadă feminin

România, campioană europeană la spadă feminin

scris de D.S.S.
4 afisari

Echipa feminină de spadă a României, formată din Anca Măroiu, Ana Maria Brânză, Simona Alexandru şi Loredana Iordăchioiu, a învins Rusia în finala Campionatelor Europene de scrimă de la Sheffield, scor 45-31. 

Echipa feminină de spadă a României este campioană europeană

Pe planşă, în ultimul act al competiţiei, au evoluat Ana Maria Brânză, Anca Măroiu şi Simona Alexandru, în timp ce Loredana Iordăchioiu a fost rezervă. Adversarele lor au fost Tatiana Logunova, Lubov Şutova, Violeta Kolobova şi Anna Sivkova (rezervă).

Brânză şi Măroiu au început destul de timid finala, ambele înregistrând scoruri de 3-4, în faţa Tatianei Logunova, respectiv Lubov Şutova (6-8 general). Apoi Simona Alexandru a reuşit un categoric 8-3 cu Violeta Kolobova şi a dus România în avantaj, scor 14-11. Măroiu şi Logunova au terminat la egalitate, scor 2-2, după care rusoaicele au trimis-o pe planşă pe rezerva Sivkova în locul Violetei Kolobova, ce a reuşit să se impună în faţa Anei Maria Brânză, scor 4-2, reducând diferenţa la o tuşă, 18-17.

Alexandru a avut o nouă evoluţie foarte bună şi a mărit diferenţa la 22-17, după ce a întrecut-o pe Şutova cu 4-0. Anca Măroiu a continuat în aceeaşi notă precum coechipiera sa şi a dus scorul general la 28-19 după un 6-2 în asaltul cu Sivkova. Alexandru a urmărit apoi ca adversarele să nu se apropie şi a învins-o cu 6-4 pe Logunova, scor general 34-23. În ultimul asalt, Brânză nu a avut probleme cu Şutova, impunându-se cu 11-8 şi România cu 45-31.

Medaliile de bronz au revenit spadasinelor franceze, care le-au întrecut, cu 42-41, pe sportivele din Estonia. Campioană mondială în 2010, România şi-a trecut astfel în palmares al doilea titlu european, după cel cucerit în 2009. Reprezentantele ţării noastre au ajuns în ultimul act al competiţiei după ce au trecut în optimi de Danemarca, scor 45-27, în sferturi au dispus de Ungaria, cu 43-37, iar apoi au câştigat în faţa Franţei în semifinale (45-38).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult