Acasa Sport-AutoSport Ronaldo nu mai poate

Ronaldo nu mai poate

scris de Z.V.
2 afisari

Atacantul brazilian Ronaldo, dublu campion mondial (1994 şi 2002) şi dublu câştigător al Balonului de Aur (1997, 2002), a declarat, duminică, pentru două publicaţii locale, că luni îşi va anunţa retragerea din activitate, la 34 de ani.

Ronaldo isi agata ghetele in cui“Trupul nu mă mai ajută. Mintea vrea să continui, dar corpul nu mai poate”, a mai spus el la canalul Globo.

Conform Estadao, Ronaldo îşi va anunţa retragerea luni, într-o conferinţă de presă, la ora 14.00 GMT (16.00 – ora României).

Cel mai bun marcator din istoria Cupei Mondiale (15 goluri) prevăzuse să se retragă la finalul sezonului, însă accidentările repetate şi eliminarea echipei sale, Corinthians, din Copa Libertadores, l-au obligat să ia mai repede această decizie.

Ronaldo, care a avut trei accidentări grave la genunchi, a câştigat şi de trei ori titlul de cel mai bun jucător FIFA al anului în 1996, 1997 şi 2002.

Atacantul a “explodat” încă din adolescenţă, marcând 58 de goluri în 60 de meciuri pentru Cruzeiro Belo Horizonte. La doar 17 ani, el a plecat în Europa, la PSV Eindhoven. Deşi nu intră în joc, el face parte din lotul Braziliei campioană mondială în 1994.

Apoi ajunge la FC Barcelona şi realizează un sezon de excepţie (1996-1997) – 48 de goluri în 51 de meciuri, Cupa Cupelor şi un prim Balon de Aur.

Rapid, tehnic şi puternic, el devine arma letală a Braziliei (62 goluri în 97 de selecţii), dar suferă de convulsii înainte de finala Cupei Mondiale din 1998 şi nu joacă meciul cu Franţa (0-3).

Acesta este începutul problemelor fizice, cu două operaţii la genunchi, în 1999 şi 2000. Totuşi, revine la cel mai bun nivel şi oferă Braziliei un al cincilea titlu mondial în 2002, marcâd opt goluri, din care două în finală.

Trece de la Inter Milano la Real Madrid, în epoca „Galacticilor” cu Zidane, Figo, Beckham şi câştigă două titluri de campion al Spaniei.

Cariera lui este însă pe o pantă descendentă şi nu mai este convocat în naţională după eşecul din sferturile de finală la CM-2006 în faţa Franţei.

Criticat în dese rânduri pentru problemele de greutate, în 2007 semnează cu AC Milan, iar apoi revine în Brazilia, la finalul 2008, după o a treia accidentare la genunchi, care îl ţine departe de teren timp de 14 luni.

Câştigă cu echipa Corinthians Cupa Brazilia şi campionatul Sao Paulo în 2009, dar nu revine în naţională.

În 2010, el a devenit tată pentru a treia oară, când se naşte Maria Alice. El mai are doi copii, Ronald, în vârstă de 11 ani, şi Maria Sofia, de 2 ani.

În decembrie, Ronaldo a efectuat un test ADN pentru a determina dacă este tatăl unui alt băieţel, de cinci ani, Alex.

După retragerea sportivă, Ronaldo a prevăzut să rămână legat de Corinthians, urmând să devină ambasador al clubului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult