Acasa Sport-AutoSport Rugby, Cupa Mondiala. România – Canada, scor 17-15

Rugby, Cupa Mondiala. România – Canada, scor 17-15

scris de Z.V.
12 afisari

Reprezentativa de rugby a României a învins formației Canadei, cu scorul de 17-15 (0-8), după o revenire de senzație, marți seara, la Leicester, în al treilea joc al ”stejarilor” în Grupa D a Cupei Mondiale 2015 din Anglia și Țara Galilor.
”Stejarii” au fost conduși cu 15-0, dar au avut o revenire remarcabilă în ultima jumătate de oră, smulgând in extremis victoria în fața ”arțarilor”. România a reușit cea mai mare revenire din istoria Cupei Mondiale, potrivit site-ului oficial al competiției, fapt care a făcut ca sursa menționată să titreze ”Oakstraordinary!” (joc de cuvinte între extraordinar și Oaks — stejarii, n.red.).

Echipa României a făcut cea mai slabă primă repriză a sa la acest Mondial, fiind aproape permanent în defensivă și făcând multe greșeli tehnice. Vlaicu a ratat două lovituri de pedeapsă de la mare distanță, iar nord-americanii au înscris dintr-o lovitură de pedeapsă și un eseu.

Nici debutul reprizei secunde nu a fost favorabile echipei noastre, care a încasat încă un eseu (transformat). A fost un moment al ”declicului” pentru ”stejari”, care au trecut la ofensivă, au pus presiune pe formația canadiană și au început o cursă memorabilă de recuperare. Căpitanul Mihai Macovei a reușit două eseuri spectaculoase, ambele transformate de Vlaicu. Românii s-au luptat nu numai cu canadienii, ci și cu cronometrul, dar în cele din urmă valoarea superioară și-a spus cuvântul, iar Vlaicu a concretizat o lovitură de pedeapsă care a adus victoria.

Canada, care a disputat ultimul său meci la Cupa Mondială 2015, a obținut punctul bonus defensiv.

”Stejarii” și-au oferit acum șansa de a prinde locul al treilea în grupă în cazul unei victorii cu Italia, duminică, iar acest lucru ar fi sinonim cu calificarea directă la CM 2019.

DTH van der Merwe (33) și Jeff Hassler (44) au reușit eseurile echipei Canadei, unul transformat de Nathan Hirayama (45), iar Gordon McRorie a marcat o lovitură de pedeapsă (11).

Mihai Macovei a semnat ambele încercări ale ”stejarilor” (53, 74), transformate de Florin Vlaicu (54, 75), care a reușit și lovitura de pedeapsă care a adus victoria (78).

Antrenorul echipei Canadei, Kieran Crowley, a făcut şase schimbări în XV-le de start pentru partida de marţi cu România, din Grupa D a Cupei Mondiale de rugby care are loc în Anglia şi Ţara Galilor.

Rugby, Cupa Mondiala. România - Canada

Rugby, Cupa Mondiala. România – Canada

Crowley a făcut după fiecare meci acelaşi număr de schimbări. Căpitan va fi Jamie Cudmore, care va egala recordul de meciuri la Cupa Mondială, 14, deţinut de Rod Snow, în jocul de marţi, de la Leicester (18:45, ora României),

Cudmore joacă la a patra sa Cupă Mondială, un record pe care îl împarte cu Al Charron, Gareth Rees, Rod Snow şi Mike James.

Tyler Ardron, căpitanul de drept al canadienilor, este accidentat şi va rata partida cu ”Stejarii”.

Canada va alinia următorul XV: 1. Hubert Buydens, 2. Ray Barkwill, 3. Doug Wooldridge, 4. Brett Beukeboom, 5. Jamie Cudmore (căpitan), 6. Jebb Sinclair, 7. John Moonlight, 8. Aaron Carpenter; 9. Gordon McRorie, 10. Nathan Hirayama, 11. DTH Van Der Merwe, 12. Nick Blevins, 13. Ciaran Hearn, 14. Jeff Hassler, 15. Harry Jones.

Rezerve: 16. Benoit Piffero, 17. Djustice Sears-Duru, 18. Jake Ilnicki, 19. Kyle Gilmour, 20. Nanyak Dala, 21. Phil Mack, 22. Conor Trainor, 23. James Pritchard.

Primul XV aliniat de Lynn Howells este asemănător cu cel care a jucat în meciul cu Franţa, fiind făcute doar două modificări, Michael Wiringi la uvertură şi Ionuţ Botezatu pe postul de aripă.

România: 1. Mihăiţă Lazăr, 2. Otar Turaşvili, 3. Paulică Ion, 4. Valentin Popârlan, 5. Johannes Van Heerden, 6. Valentin Ursache, 7. Viorel Lucaci, 8. Mihai Macovei (căpitan); 9. Florin Surugiu, 10. Michael Wiringi, 11. Ionuţ Botezatu, 12. Florin Vlaicu, 13. Paula Kinikinilau, 14. Mădălin Lemnaru, 15. Cătălin Fercu.

Rezerve: 16. Andrei Rădoi, 17. Andrei Ursache, 18. Alexandru Ţăruş, 19. Daniel Carpo, 20. Stelian Burcea, 21. Valentin Calafeteanu, 22. Adrian Apostol, 23. Csaba Gal.

Cele două echipe s-au întâlnit de cinci ori până acum, ”stejarii” câştigând de trei ori, iar nord-americanii de două ori.

Canada a pierdut primele trei meciuri la CM 2015, 7-50 cu Irlanda, 18-23 cu Italia şi 18-41 cu Franţa, iar România a fost învinsă de Franţa cu 38-11 şi de Irlanda cu 44-10.

România – Canada se joacă marți, de la ora 18:45, și va fi transmis în direct de Digi Sport 1 si video live stream aici sau aici

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult