Acasa Sport-AutoSport Rusia: Măsuri de securitate fără precedent pentru J.O. de la Soci

Rusia: Măsuri de securitate fără precedent pentru J.O. de la Soci

scris de C.S.
6 afisari

Rusia a anunțat măsuri de securitate fără precedent în istoria Jocurilor Olimpice. Acestea intră în vigoare astăzi, cu o lună înainte de începerea J.O. de Iarnă de la Soci.

Rusia va lua măsuri fără precedent pentru a asigura securitatea JO de la Soci. (foto: Agerpres)

Circa 37.000 de polițiști și unități ale armatei terestre vor fi mobilizate pentru asigurarea securității Jocurilor Olimpice de la Soci, cel mai mare eveniment internațional organizat de Rusia de la căderea URSS, în 1991.

Intrarea tuturor automobilelor în Soci este de acum filtrată, iar accesul în acest oraș de 350.000 locuitori este interzis vehiculelor venite din exterior și care nu dispun de autorizație specială. Forțele de ordine, de pe acum în număr mare în această stațiune balneară între malul Mării Negre și Munții Caucaz, au fost întărite marți, măsura fiind una dintre cele mai vizibile. Acest dispozitiv intră în vigoare cu o lună înaintea Jocurilor Olimpice, programate între 7 și 23 februarie, urmând să fie menținut până pe 23 martie, adică încă o săptămână după închiderea Jocurilor Paralimpice (7-16 martie).

Pe lângă severele restricții în circulația automobilelor, navigația din Marea Neagră a fost, de asemenea, limitată începând de marți. De asemenea, armata terestră va dispune la Soci de sisteme de apărare antiaeriană Panțir-S, o nouă generație de rachete sol-aer.

Rusia va supraveghea toate comunicațiile, grație unui sistem care permite serviciului de securitate (FSB) să aibă acces la orice convorbire telefonică și pe internet, sistem a cărui existență a fost dezvăluită la sfârșitul anului 2013 de doi jurnaliști ruși.

Aceste măsuri de securitate excepțională au fost decise de multă vreme, pentru a face față în special amenințărilor teroriste, șeful rebeliunii islamiste din Caucaz, Doku Umarov, chemând în iulie la împiedicarea desfășurării Jocurilor de la Soci „prin orice mijloace”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult