Acasa Sport-AutoSport Sancțiuni UE: CM de fotbal din Rusia 2018 ar putea fi boicotat

Sancțiuni UE: CM de fotbal din Rusia 2018 ar putea fi boicotat

scris de Laurentiu Banches
10 afisari

Stabilind noi sancțiuni ȋmpotriva Rusiei, oficialii UE au adus ȋn discuție și posibilitatea ca țǎrile europene sǎ boicoteze CM 2018 din Rusia.

Sancțiuni UE: CM de fotbal din Rusia 2018 ar putea fi boicotat (foto:sportskeeda.com)

Sancțiuni UE: CM de fotbal din Rusia 2018 ar putea fi boicotat (foto:sportskeeda.com)

Un potenţial boicot al Cupei Mondiale de fotbal din 2018 reprezintă ultima ameninţare a oficialilor occidentali la adresa Rusiei. Aceastaǎ mǎsurǎ ar putea face parte dintr-o  posibilă extindere a sancţiunilor luate împotriva Moscovei ca urmare a violenţelor din estul Ucrainei. Aceastǎ mǎsurǎ ar putea face ca statele europene sǎ le interzicǎ fotbaliştilor să participe la Cupa Mondială. Ȋn plus, oficialii occidentali ar putea interzice companiilor de stat ruse să-şi desfăşoare activitatea pe teritoriul Uniunii Europene, iar sportivilor şi artiştilor ruşi le-ar putea fi interzisă participarea la evenimentele internaţionale.

Acesta nu ar reprezenta primul boicot al unei competiţii de mare anvergurǎ. În 1980, SUA au refuzat să-şi trimită sportivii la Jocurile Olimpice din 1980 de la Moscova, ca urmare a invadării Afganistanului de către trupele sovietice, în timp ce patru ani mai târziu, blocul comunist a boicotat ediţia de la Los Angeles.

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a lăudat de câte ori a avut posibilitatea cu capacitatea Rusiei de a organiza competiţii grandioase. Ultimul exemplu a fost ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, care au costat peste 38 de miliarde de euro. Conform mediafax, pentru organizarea Cupei Mondiale costurile sunt estimate la aproximativ 15 miliarde de euro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult