Scandal la FR Box: Obreja infirmă dezafilierea AIBA | Ziua Veche
Acasa Sport-AutoSport Scandal la FR Box: Obreja infirmă dezafilierea AIBA, alegeri in noiembrie

Scandal la FR Box: Obreja infirmă dezafilierea AIBA, alegeri in noiembrie

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

AIBA(Asociaţia Internaţională a Boxului Amator) a anunţat joi, 4 octombrie, excluderea provizorie a Federaţiei Române de Box, însă  Rudel Obreja a infirmat documentul apărut pe site-ul asociaţiei.

Scandal la FR Box: Obreja infirmă dezafilierea AIBA (foto:diviziasport.ro)

Preşedintele FR Box, Rudel Obreja a precizat, potrivit mediafax, că textul publicat joi de AIBA a fost redactat înainte de discuţia dintre preşedintele ANST, Carmen Tocală şi AIBA în care urma să obţină amânarea excluderii din partea conducerii forului internaţional. El a menţionat că „Nu ne-au exclus, pentru că hârtia era redactată din data de 1 octombrie, anterior discuţiilor purtate de doamna Tocală. Dânsa a vorbit din nou cu ei şi au spus că nu vor pune în aplicare asta, dar că trebuie să începem să luăm măsuri pentru a organiza o adunare statutară” şi a acuzat că „Tot ce au făcut până acum (AIBA) au făcut împotriva statutului şi cu scopul de a face presiuni asupra mea”

În documentul postat pe site-ul oficial al forului Internaţional se arăta că „Federaţia Română de Box a eşuat în a respecta acest ordin în timpul ce i-a fost alocat pentru organizarea de alegeri, astfel că a fost exclusă provizoriu din AIBA”. Articolul menţionat stipulează că nicio federaţie naţională nu poate rămâne fără un preşedinte ales pe o perioadă mai mare de şase luni. Dacă preşedintele respectului for este absent din orice cauză, e incapabil să îşi exercite atribuţiile ori este suspendat de AIBA sau alt for pe o perioadă de doi ani sau mai mare, un nou preşedinte trebuie ales în decurs de la data cererii exprimate de AIBA.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret (ANST) , Carmen Tocală, a declarat dupa ce a aflat de comunicatul AIBA, că alegerile pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Box vor avea loc în 19 sau 20 noiembrie, iar la Adunarea Generală organizată cu acest prilej va asista şi preşedintele AIBA. Biroul Executiv al Federaţiei Române de Box a decis, vineri, anularea Adunării Generale Extraordinare de alegeri a preşedintelui federaţiei, de duminică, fiind considerată nestatutară. Luni, 1 octombrie, preşedintele ANST, Carmen Tocală, a anunţat că, în urma unei discuţii telefonice cu secretarul general al AIBA, a obţinut amânarea cu două luni a dezafilierii FR Box.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult