Acasa Sport-AutoSport Scandalos: Cât vor câştiga gimnastele care au dominat CE

Scandalos: Cât vor câştiga gimnastele care au dominat CE

scris de Laurentiu Banches
12 afisari

Premiile în bani pe care le vor primi gimnastele românce pentru performanţele de la Campionatul European (CE) de la Bruxelles nu vor depăşi 30.000 de euro.

Catalina Ponor va primi putin peste 8000 de euro pentru cele 3 medalii(Foto:newspad.ro)

După ce sâmbătă România a câştigat medalia de la aur la concursul pe echipe, iar duminică încă trei medalii de aur şi alte două de argint, sportivele antrenate de Octavian Bellu şi Mariana Bitang se vor întoarce luni în ţară pentru premierea din partea Autorităţii Naţionale pentru Sport(ANS). Potrivit sursele din ANS, citate de realitatea.net, premiile financiare totale pe care le vor primi gimnastele nu ajung nici măcar la 30.000, ceea ce înseamnă că pentru performanţele lor, sportivele românce vor primi mai puţini bani decât câştiga golghetărul din Liga 1, Wesley, într-o lună de zile.

Astfel, Cătălina Ponor, acum în vârstă de 25 de ani, va primi pentru aurul cu echipa, aurul de la bârnă şi argintul de la sol doar 8.233 de euro, la fel ca Larisa Iordache, care a obţinut medaliile de aur cu echipa, aur la sol şi argint la bârnă. Cele două sunt urmate în acest top al premilor de câştigătoarea aurului cu echipa şi la sărituri, Sanda Izbaşa, care va primi 6.325 de euro, urmând ca Diana Bulimar şi Raluca Haidu să primească doar 3.162 de euro pentru aurul cu echipa.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult