Acasa Sport-AutoSport Scrimă: ANST i-a premiat pe românii medaliaţi la CE din Italia

Scrimă: ANST i-a premiat pe românii medaliaţi la CE din Italia

scris de Laurentiu Banches
45 afisari

Sportivii şi antrenorii români care au câştigat o medalie de aur şi 3 medalii de argint la  Campionatele Europene (CE) de scrimă de la Legnano au fost premiaţi miercuri, 27 iunie de ANST.

Medaliatii de la CE de scrima din Italia au fost premiati de ANST (foto:diviziasport.ro)

Premierea medaliaţilor la scrimă a avut loc miercuri, 27 iunie, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la sediul Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret (ANST). Preşedintele ANST, Carmen Tocală a anunţat, conform Agerpres, că suma totală a premierilor a fost de 345.800 de lei, medalia de aur fiind premiată cu 28.000 de lei, în timp ce cele de argint au fost recompensate cu 8400 de lei.

La CE de scrimă de la Legnanon, din Italia, Simona Gherman a câştigat medalia de aur la spadă individual, Anca Măroiu, argintul la aceaşi disciplină, în timp ce echipele naţionale de spadă feminim şi sabie masculin au câştigat la rândul lor argintul. Echipa de spadă feminin le-a avut în componenţă pe Ana Maria Brânză, Loredana Dinu, Simona Gherman şi Anca Măroiu, iar echipa masculină de sabie care a câştgat în weekend şi Cupa mondială de la Chicago, îi are în componenţă pe Rareş Dumitrescu, Florin Zalomir, Tiberiu Dolniceanu şi Alexandru Siriteanu. La ceremonie au fost premiaţi şi antrenorii Dan Podeanu, Cornel Milan (spadă) şi Mihai Covaliu (sabie).

Preşedinta Federaţiei Române de scrimă, Ana Paşcu, a mulţumit pentru premiere şi a precizat că reprezintă un ”semn de preţuire” şi şi-a exprimat speranţa că scrimerii se vor achita la JO de la Londra de obligaţiile asumate şi vor arăta că încrederea acordată nu a fost de pomană. Totodată, ea a făcut apel către părinţi să-şi trimită copiii la scrimă:”Ne bucurăm când luăm medalii, dar suntem trişti că nu sunt destui copii ca să facem selecţia. Nu o să le pară rău dacă vin la scrimă, chiar dacă nu vor lua toţi medalii‘”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult