Acasa Sport-AutoSport Se întoarce Formula 1: Totul pentru spectacol! (Video)

Se întoarce Formula 1: Totul pentru spectacol! (Video)

scris de Ștefan Constantinescu
6 afisari

Noutăţi tehnice spectaculoase şi cauciucuri noi. Totul pentru mai mult spectacol. Sezonul 2011 al Marelui Circ se deschide la Melbourne cu un regal.

Maşinile Ferrari pregătite pentru deschiderea sezonului de Formula 1Schimbări pentru o cursă mai picantă

Cinci campioni mondiali pe grila de start, cu peste 150 de victorii de Grand Prix, două inovaţii tehnice importante şi un fabricant nou de pneuri (Pirelli). Deschiderea sezonului se anunţă palpitantă. Echipele cele mai harnice în timpul încercărilor de iarnă au adunat peste 6000 de kilometri rulaţi pentru ca piloţii să ajungă să stăpânească adaosurile tehnice.

Folosirea sistemului Kers, după un an de pauză în 2010, folosirea eleronului mobil numai în zonele de frânare, totul pentru a uşura depăşirile: nu mai vorbim de piloţi ci de adevăraţi ingineri care se află la volan, scrie Le Figaro.

Peste toate, trebuie gestionată degradarea gumelor Pirelli, intenţionat mai puţin rezistente decât predecesoarele lor Bridgestone, pentru a face cursa mai picantă.

Să te învârţi rapid pe pista liberă, aşa cum au făcut-o în această iarnă Red Bull, Ferrari şi, într-o oarecare măsură, Mercedes, este una. Dar să aplici toate aceste noutăţi în condiţii de cursă, e cu totul altceva.

“Va fi un nou mod de a gândi cursele în termeni strategici, deci vom asista la un nou start în Formula 1”, dă asigurări Fernando Alonso, care nu este de acord cu înmulţirea opririlor la standuri. Spaniolul va trebui, totuşi, să se obişnuiască, pentru că sunt aşteptate trei opriri la boxe, în cel mai bun caz două pe cursă.

Toate aceste schimbări nu au decât un scop: creşterea spectacolului şi favorizarea depăşirilor pentru deliciul telespectatorilor.

Prognoza meteo la Melbourne:

Vremea la fi însorită, chiar dacă sunt posibile vineri dimineaţa, la încercările libere. Temperatura la ora cursei nu va depăşi 21 de grade Celsius.

Circuit pentru cuplul motor

Aşezat în inima oraşului, în Albert Park, circuitul care găzduieşte curse de Formula 1 din 1996 nu este considerat printre cele mai tehnice ale sezonului. Nu are decât două curbe rapide, dar multe viraje în unghi drept, ceea ce solicită enorm frânele. Cu liniile drepte lungi, circuitul de la Melbourne favorizează mai curând cuplul motor decât puterea.

Australian Grand Prix

Lungime: 5,303 km

Tururi: 58

Total: 307,574 km

Palmares:

2010 – Jenson Button (McLaren)

2009 – Jenson Button (Brawn GP)

2008 – Lewis Hamilton (McLaren)

2007 – Kimi Raikkonen (Ferrari)

2006 – Fernando Alonsi (Renault)

2005 – Giancarlo Fisichela (Renault)

Circuitul – simulare 3D


Cursa televizată pe Digi Sport

Sâmbătă 26 martie, ora 8.00 – Melbourne Calificări

Duminică 27 martie, ora 9.00 – Melbourne Grand Prix

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult