Acasa Sport-AutoSport Sebastian Colțescu, acuzat de rasism, a fost suspendat de UEFA până la finalul sezonului

Sebastian Colțescu, acuzat de rasism, a fost suspendat de UEFA până la finalul sezonului

scris de Misu Andrei
99 Afisari

Arbitrul Sebastian Colţescu, acuzat că a făcut o referire rasistă în timpul meciului dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir FK, întrerupt pe 8 decembrie, a fost suspendat de UEFA până la finalul sezonului. Octavian Şovre, care a oficiat la aceiaşi partidă, a primit o mustrare, a anunţat luni forul fotbalistic european, potrivit Agerpres.

La data de 8 decembrie, pentru a identifica un membru de pe banca echipei Istanbul Başakşehir, arbitrul de rezervă Sebastian Colțescu i-a transmis prin cască centralului Hațegan „ăla negru de acolo”, referindu-se la antrenorul secund Pierre Webó. Conversația a fost auzită de reprezentanții echipei turce, care au provocat un adevărat scandal. În urma acestor acuzații, jucătorii ambelor echipe au părăsit terenul și s-au dus la vestiar, refuzând să mai joace. Meciul a fost suspendat și s-a reluat a doua zi.

Anterior, UEFA considera că atitudinea lui Sebastian Colțescu nu a fost rasistă atunci când a folosit cuvântul „negru”, referindu-se la un oficial al echipei Istanbul Başakşehir. La 9 decembrie, UEFA a anunțat deschiderea unei investigații care îl viza pe arbitrul de rezervă Sebastian Colțescu, pentru o posibilă atitudine „rasistă” în urma folosirii cuvântului „negru” în conversația pe care a avut-o cu arbitrul principal.

Potrivit ziarului SPORT, UEFA considera că atitudinea arbitrului român nu poate fi considerată „rasistă”. Utilizarea acestui cuvânt a fost făcută cu intenția de a-l ajuta pe arbitrul principal să identifice persoana din staff-ul echipei turce în cadrul conversației prin cască.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult