Acasa Sport-AutoSport Serena Williams, forfait la Beijing şi la Turneul Campioanelor. Halep devine favorită principală

Serena Williams, forfait la Beijing şi la Turneul Campioanelor. Halep devine favorită principală

scris de A.B.
9 afisari

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams, locul 1 WTA, a anunţat, joi, că nu va participa la China Open de la Beijing şi nici la Turneul Campioanelor de la Singapore, unde este deţinătoarea trofeului, astfel că Simona Halep, locul 2 WTA, devine favorită principală la ambele competiţii.

Turneul Campioanelor: Simona Halep - Serena Williams

Turneul Campioanelor: Simona Halep , favorita principala

„Vreau să pot juca la cel mai înalt nivel al meu cât mai mult posibil. Este o decizie dificilă pentru mine, dar am luat-o din dragoste pentru tenis. Anul acesta a fost plin de bucurie, dar şi de decepţii. Am evoluat accidentată mare parte din timp, când nu era cotul meu, era genunchiul meu şi, după un anumit meci de la Flushing Meadows, inima mea”, a declarat Williams, într-un comunicat, potrivit tennismagazine.fr, în care a precizat că va mai evolua la meciuri demonstrative în acest an.

Antrenorul Serenei Williams, Patrick Mouratoglou, anunţase deja că jucătoarea americană ar putea să nu mai evolueze până la finalul anului, pentru că nu mai este motivată după ce a ratat Marele Şelm, prin înfrângerea suferită în faţa italiencei Roberta Vinci, în semifinalele US Open.

„Când a pierdut la Toronto (n.r. – în august), ea a fost foarte dezamăgită, dar a revenit la antrenamente a doua zi de dimineaţă, deoarece dorea să câştige US Open. Dar după acest an şi după trei Grand Slam-uri (n.r. – câştigate în 2015), întrebarea este cât de înaltă este motivaţia ca să mai joace aceste turnee. Nu cred că ar trebui să joace, dacă motivaţia nu este cu adevărat înaltă”, a spus tehnicanul francez, pentru espnW.com.
Serena Williams era înscrisă la China Open, competiţia de categorie Premier Mandatory de la Beijing, la care s-a retras în sferturi anul trecut, şi era calificată la Turneul Campioanelor de la Singapore, unde s-a impus în finală în faţa Simonei Halep.

Retragerea de la China Open şi de la Turneul Campioanelor nu îi pune în pericol Serenei Williams locul 1 WTA pe care îl ocupă în prezent, cu 11.500 de puncte. Simona Halep, a doua clasată în ierarhia mondială, are 6.780 de puncte, având de apărat peste o mie de puncte până la finalul anului.

La China Open nu va participa nici rusoaica Maria Şarapova, locul 3 WTA cu 5.691 de puncte, care a câştigat ediţia din 2014.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult