Acasa Sport-AutoSport Victorie istorică. Simona Halep a învins-o pe Serena Williams. Reacțiile presei internaționale

Victorie istorică. Simona Halep a învins-o pe Serena Williams. Reacțiile presei internaționale

scris de C.P.
3 afisari

Turneul Campioanelor de la Singapore. Simona Halep a reușit o victorie incredibilă în fața numărului unu mondial Serena Williams. Meciul s-a încheiat după numai două seturi și 65 de minute, scor 6-0, 6-2.

Simona Halep a reușit o victorie incredibilă în fața numărului unu mondial Serena Williams.

Simona Halep a reușit o victorie incredibilă în fața numărului unu mondial Serena Williams.

„E cel mai important meci al carierei mele. E o victorie incredibilă. Sunt foarte fericită, e o nebunie!”, a declarat Simona Halep, imediat după încheierea meciului. Cu fair play, ea a recunoscut că nici adversara sa nu a fost în cea mai bună formă.

Este pentru prima dată când Simona o învinge pe numărul 1 mondial. Românca a câștigat un singur set în precedentele întâlniri, la Wimbledon, în 2011, și a pierdut toate cele trei confruntări anterioare cu Serena Williams.

Jucătoarea americană a presimțit că Simona Halep i-ar putea pune probleme. „Va fi greu! Ele nu au presiune şi îşi doresc să joace foarte bine. Au muncit mult ca să ajungă aici, sunt jucătoare foarte bune şi au avut un an fantastic”, a declarat Serena Williams, înainte de meci.

Turneul campioanelor de la Singapore este una dintre cele mai importante competiţii din tenisul feminin, cu premii totale în valoare de 6,5 milioane de dolari. La turneu participă cele mai bune 8 jucătoare ale anului, care joacă în două grupe de câte patru. Fiecare participantă joacă un meci împotriva celorlalte trei, primele două clasate în grupă se califică pentru semifinale, de unde se aleg cele două finaliste.

Presa internaţională a evocat victoria Simonei Halep asupra liderului clasamentului WTA, Serena Williams, precizând că românca a „umilit-o”, „distrus-o”, „devorat-o” şi „dominat-o” pe sportiva din Statele Unite ale Americii.

Eurosport.fr este de părere că Serena Williams a fost devorată de Simona Halep. „Serena Williams, devorată de Halep. Senzaţionala Simona Halep a terminat repede cu Serena Williams, aceasta fiind prima înfrângere a americancei la Turneul Campioanelor din 2008. Ultima înfrângere a Serenei Williams în care a câştigat doar două ghemuri a avut loc când ea avea 16 ani, fiind învinsă de Joanette Kruger din Africa de Sud, 6-1, 6-1, la Oklahoma City”, a adăugat eurosport.fr, în timp ce cotidianul francez L’Equipe a scris că Halep a distrus-o pe Serena Williams.

Tennisworlditalia.com a menţionat că Serena Williams a primit o lecţie de tenis din partea româncei, care a jucat perfect. „Românca a fost perfectă în faza defensivă şi a fost ajutată de numeroasele erori neforţate ale Serenei, peste 30, plus şapte duble greşeli. În puţin mai mult de o oră de joc, Simona Halep şi-a asigurat practic calificarea în semifinale prin cea mai importantă victorie din cariera ei. Această victorie arată cu adevărat creşterea din ultimii ani a jucătoarei din Constanţa”, a subliniat sursa citată.

Gazzetta dello Sport a scris „O nouă surpriză la Singapore, Halep o bate pe Serena”, în timp ce livetennis.it a notat că „SuperHalep o domină pe Serena Williams. Calificarea este la un pas”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult