Acasa Sport-AutoSport Simona Halep în sferturi de finală la Australian Open. Meciul, la ora 02:00

Simona Halep în sferturi de finală la Australian Open. Meciul, la ora 02:00

scris de C.S.
24 afisari

Simona Halep a ajuns în sferturile de finală ale turneului Australian Open. Meciul cu jucătoarea slovacă Dominika Cibulkova va avea loc în această noapte, la ora 02:00, pe Rod Laver Arena.

Simona Halep joacă în această noapte în sferturile de finală ale turneului Australian Open.

Halep, locul 11 WTA, s-a calificat în sferturi după ce a învins-o, luni, în optimi, pe Jelena Jankovici (Serbia – locul 8 WTA), scor 6-4, 2-6, 6-0, şi o va întâlni pe Dominika Cibulkova, 24 de ani şi locul 24 WTA.

Jucătoarea din România a acces în premieră în sferturile de finală ale unui turneu de Grand Slam şi are ocazia de a egala cel mai bun rezultat al unui român la turneele de Grand Slam în ultimii 33 de ani, calificarea în semifinale, performanţă reuşită de Irina Spîrlea în 1997, la US Open.

Doar trei românce s-au calificat în semifinalele unui Grand Slam la simplu, de-a lungul timpului: Virginia Ruzici de două ori, în 1978, când a câştigat turneul de la Roland Garros, şi în 1980, când a pierdut finala aceleiaşi competiţii, în faţa americancei Chris Evert, Florenţa Mihai, finalistă în 1977 tot la Roland Garros, meci pierdut la Mima Jausovec (Iugoslavia), şi Irina Spîrlea, învinsă în 1997, în penultimul act al US Open de Venus Williams.

1 comentariu

Titircă Inimăbună 22-01-2014 - 00:04

Dominika Cibulkova – ce nume de curva mai e si asta?
Sa zbarceasca!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult