Acasa Actualitate-Interna Simona Halep, prinsă dopată la US Open

Simona Halep, prinsă dopată la US Open

scris de Misu Andrei
111 Afisari

Simona Halep (31 de ani, locul 9 WTA) a picat un test anti-doping la US Open 2022. Tenismena română a fost suspendată provizoriu de federația internațională.

Potrivit ziaristului superspecializat pe tenisul mondial Ben Rothenberg, Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la ediția US Open din acest an. Substanța în cauză este roxadustat, un medicament anti-anemie.

Imediat după difuzarea știrii în presa mondială, Simona Halep a postat un mesaj pe Instagram în care a scris: ”Astăzi începe cel mai greu meci din viața mea: O luptă pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv cu o substanță denumită roxadustat, într-o cantitate extrem de redusă. A fost cel mai mare șoc din viața mea”.

Voi lupta să dovedesc că nu luat niciodată o substanță interzisă

”În întreaga mea carieră, ideea de trișa nu mi-a trecut prin minte nici măcar o dată. Este total împotriva tuturor valorilor în care am fost educată. Trebuind să fac față unei asemenea situații, mă văd complet confuză și trădată.

 Voi lupta până la sfârșit să dovedesc că n-am luat niciodată intenționat o substanță interzisă și am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală.  

Nu e despre titluri sau bani, e despre onoare și povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani”, este prima reacție a Simonei Halep.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Simona Halep (@simonahalep)

3 comentarii

Contra 22-10-2022 - 15:53

Cred ca e facatura. Eu nu iubesc sportul , deci sunt neutra.

Contra 22-10-2022 - 15:54

La banii ei, eu mi-as fi operat bocarna de nas.

lucral 23-10-2022 - 15:04

Nu-mi place Simona ca om, se vede la ea lipsa de educatie, de constanta , de abilitate profesionala chiar. Desi se declara fan Federer nu a invatat nimic de la el, este departe de talentul, seriozitatea si creativitatea celui mai bun tenisman al mileniului.
Simona are doar ambitia caracteristica etniei si tenacitate de a face orice pentru a-si atinge telul. Din pacate dotarea fizica si mai ales cea mentala vin sa completeze analfabetismul functional si o impiedica sa profite de momentele favorabile din cariera , dar si din viata personala.
Nu cred ca s-a dopat constient, cred ca este victima razbunarii reginei dopajului, Serena Williams, careia i-a rapit ultima sansa de a cistiga un grand slam la Wimbledon si care a actionat prin fostul ei antrenor, turcul-frantuzit Muratoglu.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult