Acasa Sport-AutoSport Simona Halep în semifinală la Toronto

Simona Halep în semifinală la Toronto

scris de C.F.V.
236 Afisari

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 2, a învins-o, vineri, cu scorul de 0-6, 6-3, 6-1, pe sportiva poloneză Agnieszka Radwanska, locul 14 WTA şi cap de serie numărul 6, calificându-se în semifinalele Rogers Cup, competiţie din categoria Premier 5.

Halep a obţinut, după o oră şi 40 de minute de joc, victoria cu numărul 300 din carieră, urmând a disputa a 25-a semifinală la un turneu WTA. Românca a evoluat ultima dată într-o semifinală la Roma, în luna mai, când a pierdut în faţa spaniolei Carla Suarez Navarro.

Agnieszka Radwanska este deţinătoarea trofeului la Rogers Cup. După această partidă, scorul întâlnirilor directe dintre Halep şi Radwanska a devenit 4-4.

La începutul meciului de vineri, Simona Halep nu a avut replică la evoluţia exactă al polonezei. Imobilă, cu un serviciu slab, cu trei duble greşeli şi cu multe erori, românca a fost o pradă uşoară loviturilor precise şi mingilor cu efect trimise de Radwanska. Sportiva născută la Cracovia nu face parte din categoria jucătoarelor de forţă, dar ea compensează puterea cu mobilitatea şi cu tehnica loviturilor. În acest fel, ea a pus-o la punct pe Halep cu un scurt 6-0, în 24 de minute.

Halep a părut năucită încă un ghem, ridicând la şapte numărul celor pierdute la rând în faţa adversarei sale. Pe tabela de marcaj, cifra 0 din dreptul Simonei s-a schimbat abia după 35 de minute de la începutul partidei. Uşor, uşor, mecanismele jocului româncei s-au deblocat, iar Halep a început să acopere mai bine terenul şi să nu mai risipească puncte. Metamorfoza jucătoarei din Constanţa a dereglat jocul adversarei. Radwanska a început să-şi piardă precizia şi să obosească, după ce ambele jucătoare au disputat cu o zi înainte meciuri de peste două ore.

De la 0-6, 0-1, Halep a câştigat trei ghemuri la rând, dar Radwanska a redevenit agresivă şi a egalat la 3. După câteva descărcări nervoase şi după ce s-a certat pe sine însăşi, murmurând în pauze, Halep a ridicat iar nivelul evoluţiei, regăsindu-şi precizia şi unghiul potrivit al loviturilor. Şi serviciul a început să o ajute, astfel că în următoarele opt ghemuri a fost cam singură pe teren. După un 6-3, în aproximativ 40 de minute, a urmat un 5-0 firesc, pe fondul căderii definitive a rivalei. Nu a fost 6-0 în decisiv, a fost 6-1, după vreo 26 de minute şi după un ultim ghem la 0 reuşit de româncă.

În penultimul act al turneului de la Toronto, Halep o va întâlni pe învingătoarea dintre italianca Sara Errani, locul 17 WTA şi cap de serie numărul 15, şi ucraineanca Lesia Ţurenko, locul 54 WTA, jucătoare venită din calificări.

Calificarea în semifinale este recompensată la Rogers Cup cu 119.940 de dolari şi cu 350 de puncte WTA.

Pe partea superioară a tabloului de simplu, americanca Serena Williams, locul 1 WTA, va evolua în sferturi cu italianca Roberta Vinci, locul 53 WTA. Învingătoarea din acest meci va juca în semifinale împotriva câştigătoarei dintre Ana Ivanovici (Serbia), locul 6 WTA şi cap de serie numărul 5 şi Belinda Bencic (Elveţia), locul 20 WTA.

Simona Halep, a treia jucătoare de tenis a lumii, o va avea ca adversară pe poloneza Agnieszka Radwanska (locul 14 WTA) în sferturile de finală ale turneului de la Toronto (Canada), dotat cu premii totale în valoare de 2.377.305 dolari.

Halep vs. Radwanska

Halep vs. Radwanska

Radwanska, numărul 6 pe lista capilor de serie la competiția canadiană, a învins-o cu 6-2, 7-6, 6-4 pe franțuzoaica Alize Cornet, într-o partidă disputată joi, în aceeași zi în care Simona Halep, a doua favorită de la Toronto, a trecut tot în trei seturi, 6-3, 5-7, 6-4, de germanca Angelique Kerber (nr.13).

Principala favorită, americanca Serena Williams, s-a calificat la rândul ei în sferturile de finală, după o victorie facilă, cu 6-3, 6-2, obținută în numai 62 de minute, în fața jucătoarei germane Andrea Petkovic, cap de serie numărul 16. Williams o va înfrunta în turul următor pe italianca Roberta Vinci, numărul 53 mondial, pe care reprezentanta Statelor Unite a învins-o în trei confruntări, fără să piardă niciun set.

Rezultate înregistrate în optimile de finală:
Serena Williams (SUA/N.1) — Andrea Petkovic (Germania/N.16) 6-3, 6-2
Simona Halep (România/N.2) — Angelique Kerber (Germania/N.13) 6-3, 5-7, 6-4
Agnieszka Radwanska (Polonia/N.6) — Alize Cornet (Franța) 6-2, 4-6, 6-4
Roberta Vinci (Italia) — Daria Gavrilova (Rusia) 6-4, 6-3
Belinda Bencic (Elveția) — Sabine Lisicki (Germania) 6-1, 1-6, 7-6 (7/3)
Lesia Țurenko (Ucraina)—t Carina Witthoeft (Germania) 6-3, 6-4
Sara Errani (Italia/N.15) — Victoria Azarenka (Belarus) 7-5, 6-3
Ana Ivanovic (Serbia/N.5) — Polona Hercog (Slovenia) 6-2, 6-3.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS