Acasa Sport-AutoSport Sondaj: Rușii despre JO Soci 2014

Sondaj: Rușii despre JO Soci 2014

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Majoritatea covârșitoare a populației Rusiei s-a declarat mulțumită de modul în care au fost organizate Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci (7-23 februarie).

Sondaj: Rușii despre JO Soci 2014

Centrul pentru cercetarea opiniei publice din Rusia a precizat, într-un comunicat, că „93% dintre cetățeni au ajuns la concluzia că Rusia a organizat în mod corespunzător Jocurile Olimpice de iarnă”. Participanții la această anchetă au apreciat cel mai mult (33%) prestația patinatoarei Iulia Lipnițkaia (15 ani), care a devenit cea mai tânără medaliată cu aur la aceste jocuri, după ce a ajutat Rusia să câștige titlul olimpic în concursul de patinaj artistic pe echipe. Lipnițkaia a fost urmată în preferințele compatrioților săi de o altă patinatoare, Adelina Sotnikova (29%), surprinzătoarea campioană olimpică la individual feminin.

Cele mai mari dezamăgiri ale rușilor la JO 2014 au fost echipa națională de hochei pe gheață (31%), după ce a fost eliminată de Finlanda în sferturile de finală ale concursului olimpic, precum și patinatorul Evgheni Plușenko (20%), nevoit să se retragă, din cauza unor dureri de spate, cu câteva minute înainte startului concursul individual masculin de la Soci. La ancheta realizată în ultimele două zile ale Jocurilor Olimpice 2014 au participat aproximativ 1.600 de persoane din 130 de orașe, marja de eroare fiind de 3,4 %..

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult