Acasa Sport-AutoSport Sorana Cîrstea, învinsă de Serena Williams în finala turneului WTA de la Toronto (video)

Sorana Cîrstea, învinsă de Serena Williams în finala turneului WTA de la Toronto (video)

scris de Șt. C
1 afisari

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea a fost învinsă fără drept de apel de americanca Serena Williams, numărul unu mondial, cu 6-2, 6-0, duminică, în finala turneului WTA de la Toronto (Canada), dotat cu premii totale de 2.369.000 de dolari.

Sorana Cîrstea, învinsă de Serena Williams

Sorana Cîrstea, învinsă de Serena Williams

Sorana a jucat a treia sa finală în circuitul WTA, după ce a câştigat în 2008 la Taşkent şi a fost învinsă în 2007 la Budapesta. Până să ajungă în finală, Sorana Cîrstea le-a învins pe rând pe ucraineanca Olga Savciuk (6-2, 6-3), pe daneza Carolina Wozniacki (5-7, 7-6, 6-4) – numărul 10 mondial, pe sârboaica Jelena Jankovic (6-3, 6-4) – 16 WTA, pe cehoaica Petra Kvitova (4-6, 7-5, 6-2) – 7 WTA şi pe chinezoaica Li Na (N. 4), numărul 5 mondial, cu 6-1, 7-6 (5).

Sorana va primi un cec de 213.000 dolari şi 620 de puncte WTA. În cele trei meciuri cu Serena Williams, toate pierdute, Sorana nu a reuşit să câştige vreodată mai mult de trei ghemuri: 6-1, 6-2 pentru americancă în 2012 la Stanford (semifinale) şi 6-0, 6-2 pentru Serena anul acesta la Roland Garros, în şaisprezecimi.

Sportiva americană Serena Williams, numărul unu WTA, a îmbrăţişat-o pe Sorana Cîrstea după finala turneului de la Toronto, duminică seară, şi i-a spus româncei să nu fie tristă, precizând că e foarte tânără şi o jucătoare foarte bună.

„Eşti atât de tânără! Mi-aş fi dorit să am 23 de ani, nu fi tristă! Ai învins atât de multe jucătoare de top în această săptămână şi eşti o jucătoae foarte bună”, i-a spus Serena Williams sportivei române vizibil emoţionată, la ceremonia de primire a trofeului, după care s-a întors către public şi a adăugat: „Sorana este una dintre cele mai drăguţe fete din circuit şi are un viitor strălucitor”, potrivit wtatennis.com.

Sorana Cîrstea, numărul 27 WTA, a fost învinsă, duminică, de liderul mondial Serena Williams, în finala turneului de la Toronto, dotat cu premii în valoare totală de 2.369.000 de dolari. Sportiva americană s-a impus în faţa româncei, cu scorul de 6-2, 6-0, după o oră şi cinci minute de joc.

Cele două jucătoare s-au mai întâlnit anterior de două ori, la Stanford în 2012 şi la Roland Garros în 2013, ambele meciuri fiind câştigate tot de Williams.

Cîrstea a învins la Toronto jucătoarele Olga Savciuk, Caroline Wozniacki, Jelena Jankovici, Petra Kvitova şi Na Li.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult