Acasa Sport-AutoSport Sorana Cîrstea s-a calificat în turul al treilea la Wimbledon

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul al treilea la Wimbledon

scris de Misu Andrei
60 Afisari

Sorana Cîrstea s-a calificat joi în turul al treilea al turneului de tenis de Mare Şlem de la Wimbledon, în dauna letonei Jelena Ostapenko, pe care a învins-o în trei seturi, 4-6, 7-6 (8/6), 6-4, informează Agerpres.

Sorana Cîrstea, locul 37 WTA, care s-a impus după mai bine de două ore şi jumătate de joc, pierduse toate cele trei dueluri de până acum cu Jelena Ostapenko, locul 17 WTA, care a fost cap de serie numărul 17 la actuala ediţie de la Wimbledon.

Cîrstea nu a depăşit niciodată turul 3 la Wimbledon, ea mai atingând de patru ori această fază a competiţiei, în 2009, 2012, 2017 şi 2021.

Cîrstea va juca în turul următor cu brazilianca Beatriz Haddad Maia, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 13. Haddad Maia a trecut greu joi de românca Jaqueline Cristian (133 WTA), 4-6, 6-4, 6-4. Brazilianca este semifinalistă în urmă cu câteva săptămâni la Roland Garros.

După cum s-a anunţat, românca Ana Bogdan s-a calificat joi în turul al treilea la Wimbledon, învingând-o în trei seturi pe americanca Alycia Parks, 1-6, 6-3, 6-2. Bogdan (57 WTA) o va întâlni în turul al treilea pe ucraineanca Lesia Ţurenko (60 WTA).

Tot joi, Irina Begu a acces în turul al doilea al turneului din capitala Marii Britanii, după o victorie în trei seturi în faţa canadiencei Rebecca Marino, 6-2, 3-6, 6-2. Begu, locul 30 WTA şi cap de serie numărul 29, va juca în turul următor contra rusoaicei Anna Blinkova (40 WTA).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult