Acasa Sport-AutoSport Spania exultă după victoria imensă cu Italia de la EURO!

Spania exultă după victoria imensă cu Italia de la EURO!

scris de Șt. C
188 Afisari

Spania a învins-o pe Italia, scor 1-0, în a doua etapă a Grupei B de la EURO 2024. Astfel, ibericii și-au asigurat matematic calificarea în optimile competiției.
Presa spaniolă jubilează după victoria naționalei pregătite de Luis de la Fuente.

Presa din Spania exultă după Spania – Italia 1-0
Spania a răpus-o pe Italia, scor 1-0, la Gelsenkirchen. Deși s-au impus în urma unui autogol, ibericii au ratat multe alte ocazii, iar scorul putea fi mult mai mare.
Presa spaniolă a catalogat jocul prestat de naționala lui Luis de la Fuente ca fiind artă în adevăratul sens al cuvântului. Ibericii i-au lăudat pe Lamine Yamal și Nico Williams și au apreciat că „s-au luptat pentru fiecare minge de parcă ar fi fost ultima”.

„Spania este artă pură. La Roja învinge Italia cu un recital și intră în optimile de finală ca prima în grupă. Nico, Lamine si Cucurellla, lux. A fost ca și cum ați reveni în urmă cu 12 ani. Călătorind de la Gelsenkirchen la Kiev, de la acest EURO până în 2012, de la Jordi Alba, Silva sau Iniesta la Cucurella, Lamine Yamal sau Nico Williams.

Spania a învins din nou Italia și dacă cu această ocazie duelul s-a terminat cu 1-0 si nu 4-0 a fost din pofta zeilor. La Roja s-a impus, convinsă cu un joc dulce și s-a calificat pe primul loc în grupă pentru optimile de finală ale EURO. Nopți ca aceasta invită la optimism.

La imnuri, Italia a câștigat deja cu 1-0. Ce fel de a cânta, de a striga, de a trăi pe scurt. Însă Gelsenkirchen nu a fost o competiție de cântece, pentru care este Eurovision, ci mai degrabă fotbalul, cel mai bun fotbal, capitolul 41 al unei rivalități istorice în care La Roja a dominat cu 13-11 (16 remize).

Nico Williams a făcut un slalom prin care a depășit trei rivali, dar până la urmă nu am fost răsplătiți. Dar, fără îndoială, acesta a fost cel mai bun mod de a intra într-un meci de un asemenea calibru.

Nico a fost hotărât să fie omul serii, așa că în minutul 10 s-a bucurat de o șansă care a fost cu siguranță cântată în casele spaniole de parcă ar fi fost un gol. Și nu era. Nico a trimis pe lângă o lovitură de cap care de nouă ori din zece ajungea în poartă.

Trecerea minutelor nu a făcut decât să mărească dominația La Roja, care a intrat la pauză cu 0-0.

Cea mai bună reflectare a acelui monolog spaniol este că Spalletti a făcut două schimbări la start: Cristante în locul lui Jorginho și Cambiaso în locul lui Frattesi.

Ei bine, Italia nu a avut de ales decât să ridice liniile și să schimbe scorurile. A făcut-o, dar timid, pentru că mai era o jumătate de oră rămasă și Spalletti nu era dispus să lase jocul bun al Spaniei să dezbrace naționala Italiei. La Roja, da, nu a încetinit, cu Morata încercând de la distanță (58’) și prin Lamine în (60’).

De la Fuente le-a dat odihnă atât lui Nico, cât și lui Lamine, un fel de Zipi și Zape, era logic, se jucaseră ca îngerii și se luptaseră pentru fiecare minge de parcă ar fi fost ultima”, a scris AS.

Lotul naționalei Spaniei la EURO 2024
PORTARI: David Raya (Arsenal), Alejandro Remiro (Real Sociedad), Unai Simón (Athletic Club)

FUNDAȘI: Dani Carvajal (Real Madrid), Marc Cucurella (Chelsea), Alejandro Grimaldo (Leverkusen), Aymeric Laporte (Al-Nassr), Robin Le Normand (Real Sociedad), Nacho (Real Madrid), Daniel Vivian (Athletic Club)

MIJLOCAȘI: Álex Baena (Villarreal), Mikel Merino (Real Sociedad), Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), Pedri (Barcelona), Rodri (Manchester City), Fabián Ruiz (Paris), Nico Williams (Athletic Club), Martín Zubimendi (Real Sociedad)

ATACANȚI: Joselu (Real Madrid), Fermín López (Barcelona), Álvaro Morata (Atlético de Madrid), Jesús Navas (Sevilla), Dani Olmo (Leipzig), Ayoze Pérez (Betis), Ferran Torres (Barcelona), Lamine Yamal (Barcelona)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS