Acasa Sport-AutoSport Sportivii chinezi ca merg la Olimpiadă nu au voie să mănânce carne

Sportivii chinezi ca merg la Olimpiadă nu au voie să mănânce carne

scris de Șt. C
9 afisari

Sportivii chinezi care vor concura la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012 au interzis să mănânce carne.

Sportivii chinezi ca merg la Olimpiadă nu au voie să mănânce carne

Potrivit unei circulare urgente trimise sportivilor chinezi care se pregătesc să participe la viitoarele Jocuri, se interzice acestora să mănânce carne în restaurante şi acasă, cu excepţia celei date de echipă, testată special pentru a detecta eventualele substanţe dopante. Asta de teama că folosirea extinsă a clenbuterolului în sectorul de creştere a animalelor din această ţară ar putea crea probleme la controalele antidoping. Clenbuterolul este folosit frecvent de sectorul de creştere a animalelor din China, între altele pentru a creşte artificial greutatea porcinelor, bovinelor şi ovinelor.

Fiind considerat substanţă dopantă pentru oameni în unele discipline sportive, pentru efectul anabolizant, este posibil ca mulţi sportivi chinezi să-l consume fără să ştie, iar ulterior să fie acuzaţi că s-au dopat, au considerat autorităţile chineze. De altfel, chinezii au şi un exemplu din propria ogradă, pe lângă celebra păţanie a ciclistului spaniol Alberto Contador: campioana olimpică Tong Wen a fost suspendată 2 ani pentru control pozitiv la clenbuterol ăn 2010, după care s-a constatat că a fost vorba de un consum nepremeditat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult