Acasa Sport-AutoSport Stanislas Wawrinka a câștigat Openul Australiei

Stanislas Wawrinka a câștigat Openul Australiei

scris de Șt. C
12 afisari

Elvețianul Stanislas Wawrinka a câștigat ediția din acest an a Openului Australiei la tenis, învingându-l în finală, cu 6-3, 6-2, 3-6, 6-3, pe spaniolul Rafael Nadal, numărul unu mondial, duminică la Melbourne.

Stanislas Wawrinka a câștigat Openul Australiei

Stanislas Wawrinka a câștigat Openul Australiei

Cap de serie nr.8 la acest turneu, Wawrinka și-a trecut în palmares primul titlu de Mare Șlem, profitând însă și de faptul că Nadal nu a putut evolua la capacitatea sa obișnuită, din cauza durerilor de spate care i-au influențat vizibil jocul. Tenismanul din „Țara Cantoanelor”, în vârstă de 28 ani, a obținut cu această ocazie prima sa victorie în fața lui Nadal, după ce jucătorul iberic reușise să câștige toate cele 12 partide precedente.

Rafael Nadal (27 ani) spera să obțină la Melbourne cel de-al 14-lea său titlu de Mare Șlem, pentru a-l egala astfel pe americanul Pete Sampras și a deveni al treilea tenisman din istorie care câștigă de cel puțin două ori cele patru turnee de Mare Șlem, după Roy Emerson și Rod Laver.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult