Acasa Sport-AutoSport Stare de urgență la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Stare de urgență la Jocurile Olimpice de la Tokyo

scris de Misu Andrei
101 Afisari

Guvernul japonez a decis, joi, ca Tokyo să intre de luni, 12 iulie, sub stare de urgenţă sanitară, stare ce se va păstra pe toată durata Jocurilor Olimpice. Hotărârea a fost luată de oficialii niponi pe fondul creşterii numărului de cazuri de COVID-19. De asemenea, Executivul ia în calcul ca JO să se desfășoare fără spectatori. 

Tokyo va fi oraşul-gazdă pentru JO de vară din 2020

Guvernul premierului japonez Yoshihide Suga a decis joi să plaseze Tokyo sub o nouă stare de urgenţă sanitară, ce va rămâne în vigoare pe toată durata Jocurilor Olimpice, programate în perioada 23 iulie – 8 august, informează agenţia Kyodo.

Măsura, care va intra în vigoare luni, 12 iulie, va fi valabilă până pe 22 august şi există riscul ca JO 2020 să se desfăşoare fără spectatori pe arenele din capitala niponă, dând astfel o nouă lovitură unui eveniment care a fost amânat cu un an din cauza pandemiei.

Suga a finalizat hotărârea de declarare a stării de urgenţă pentru Tokyo, precum şi de a extinde una aflată deja în vigoare în Okinawa, în cursul unei reuniuni guvernamentale având ca subiect măsurile sanitare.

Aceasta va fi cea de-a patra stare de urgenţă la Tokyo de la începutul pandemiei, în primăvara anului trecut, guvernul urmând, în principiu, să interzică restaurantelor să servească alcool şi să rămână deschise doar până la ora 20:00.

Executivul nipon a dorit iniţial să menţină capitala sub o cvasi-stare de urgenţă, dar a fost forţat să-şi schimbe intenţia din cauza creşterii accentuate a infectărilor.

Miercuri, guvernul metropolitan din Tokyo a raportat 920 de cazuri noi, înregistrând cel mai mare număr zilnic de infectări de la jumătatea lunii mai, în timp ce experţii medicali continuă să avertizeze despre pericolele legate de desfăşurarea Jocurilor, în condiţiile în care multe ţări se confruntă cu răspândirea rapidă a variantei Delta foarte contagioase a virusului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult