Acasa Sport-AutoSport Steaua s-a calificat în finala Cupei României

Steaua s-a calificat în finala Cupei României

scris de B.C.R
1 afisari

Steaua Bucureşti s-a calificat miercuri în finala Cupei României-Timişoreana la fotbal, după ce a terminat la egalitate, 1-1 (0-1), cu FC Braşov, în deplasare, în manşa secundă a semifinalelor competiţiei.

Steaua Bucureşti s-a calificat în finala Cupei României

 După 0-0 în Ghencea, Steaua a reuşit să prindă finala graţie golului marcat în deplasare de Nicolae Dică (86). FC Braşov deschisese scorul în min. 41, prin Ilyeş, dintr-un penalty acordat în urma unui henţ în careu comis de Brandan.

Steaua a avut prima ocazie a meciului, dar Marinescu a ratat şutul din careu, la centrarea lui Tănase (5). Meciul a continuat modest, putându-se remarca o singură ocazie în prima repriză, de partea Braşovului, în min. 30, când Cristescu a tras pe lângă poartă din unghi.

După pauză, Tănase a trimis o centrare periculoasă în faţa porţii, dar portarul Marc a respins. Dică a fost cel mai periculos om al Stelei în partea secundă, şutând în bară (58), din lovitură liberă, trimiţând cu capul în min. 76 şi 84. Dică a marcat golul calificării, în min. 86, cu un şut de la 17 metri, la o minge pusă pe tavă de Răduţ. Szekely ratase o ocazie foarte mare, un minut mai devreme.

Gazdele au jucat ultimele minute în inferioritate numerică, după eliminarea brazilianului Filipe Teixeira (88).
FC Braşov a ratat o premieră în istoria sa, deoarece nu s-a calificat niciodată în finala Cupei până acum.

În finala din 25 mai, de la Braşov, Steaua va întâlni probabil pe Dinamo, care a învins în prima manşă a semifinalelor pe Gloria, la Bistriţa, cu scorul de 2-0. Partida retur va avea loc joi în Şoseaua Ştefan cel Mare.

Braşovul ar putea găzdui o finală de Cupa României între Steaua şi Dinamo, după ce în 1989 (29 iunie), Steaua se impunea cu scorul de 1-0 sub Tâmpa, prin golul lui Hagi. Ultima finală a Cupei între Dinamo şi Steaua a avut loc în 1990 (6-4).
Capitala nu a mai avut o reprezentantă în finală din 2007, când Rapid învingea pe Poli Timişoara cu 2-0.
Dinamo a câştigat ultima sa Cupă în 2005 (1-0 cu Farul), în timp ce Steaua a cucerit ultima Cupă în 1999 (4-2, după loviturile de departajare, cu Rapid; 2-2 după prelungiri). Palmaresul Stelei cuprinde 20 de Cupe ale României, în timp ce Dinamo are în vitrina sa 12 Cupe.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult