Acasa Sport-AutoSport Steaua – Twente 0-1 (VIDEO). Cronica meciului

Steaua – Twente 0-1 (VIDEO). Cronica meciului

scris de Șt. C
64 afisari

Steaua Bucureşti a fost învinsă de formaţia olandeză FC Twente Enschede cu scorul de 1-0, pe Arena Naţională, în cadrul primei manşe a şaisprezecimilor de finală ale Europa League la fotbal. 

Steaua - Twente 0-1

Unicul gol al partidei a fost marcat de Ola John (53).
Pe un teren destul de alunecos şi pe o ninsoare subţire, la minus 5 grade Celsius, Steaua a început destul de bine şi a avut prima situaţie periculoasă la poarta lui Mihailov în min. 3, când portarul bulgar a ieşit sub centrarea lui Brandan. Rusescu a semnat prima ocazie clară a Stelei (14), dar şutul său cu stângul s-a dus pe lângă poartă. Leandro Tatu (21) a avut o mare şansă, dar a ezitat şi a trimis un şut modest, prins de portar.
Twente a ieşit la joc şi putea da lovitura la prima sa ocazie, dar De Jong a ratat surprinzător din poziţie excelentă (24). Rosales a trimis apoi o centrare periculoasă, dar Tătăruşanu a fost atent şi a respins în corner (25). Acelaşi Rosales (32) şi-a încercat norocul din afara careului, dar balonul s-a dus alături.
Steaua a mai avut o situaţie notabilă, prin acelaşi Rusescu (34), dar acesta a şutat din nou pe lângă poartă. Twente a replicat imediat, Tărătuşanu a ieşit greşit la o centrare, dar Chadli a reluat peste poarta părăsită (36).
În finalul primei reprize, Tatu a fost deposedat în situaţie periculoasă (40), iar Nikolic a tras alături de la marginea careului (42).
În partea secundă, după o neatenţie a lui Prepeliţă, rapidul Ola John a pătruns printre Geraldo şi Brandan şi l-a lobat pe Tătăruşanu, deschizând scorul: 0-1 (53). Ola John a continuat să facă ravagii în apărarea Stelei (58, 59).
Steaua
nu s-a regăsit minute la rând, dar în cele din urmă şi-a creat o ocazie bună, prin Tatu (71). Tănase a expediat un şut excelent (79), respins de Mihailov, după care Geraldo a reluat cu capul pe lângă poartă (80) la cornerul care a urmat. Mihai Costea a trimis un şut puternic peste poartă (84), pentru ultima ocazie a Stelei.
Steaua a jucat destul de bine în unele momente, dar nu a ştiut să fructifice oportunităţile pe care şi le-a creat, în faţa unei formaţii care nu a impresionat, dar a punctat atunci când a avut şansa.
Înaintea meciului, una dintre peluze a realizat o coregrafie superbă cu chipul fostului jucător stelist Mihăiţă Neşu, salutată de echipa Stelei.
Manşa secundă va avea loc pe 23 februarie, la Enschede.

 

Ilie Stan, antrenorul echipei Steaua Bucureşti, a declarat că formaţia sa a avut neşansă în meciul cu Twente Enschede, pierdut cu 0-1, joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în Europa League.

”Principala problema a fost neşansa noastră, apoi am făcut o greşeală nepermisă şi am luat gol. S-a dovedit încă o dată că fotbalul greşeala aşteaptă. N-am ce să le reproşez jucătorilor. Am încercat să jucăm fotbal, nu am reuşit, poate vom reuşi în Olanda. Dacă vom fi mai proaspeţi poate vom reuşi. Ne-am dorit să câştigăm, dar din păcate pentru public şi pentru jucători nu am reuşit. N-am reuşit să înscriem în prima repriză, pentru că altfel ar fi fost rezultatul final”, a declarat Ilie Stan.

Antrenorul Stelei a mai spus că l-a schimbat pe Dănănae ”pentru că luase cartonaş galben, Twente a avut câteva acţiuni acolo şi am fost nevoit să-l schimb”. Ilie Stan a subliniat că are încredere în jucătorii săi şi speră la un rezultat bun în Olanda.

Steve McClaren, antrenorul englez al echipei Twente Enschede, a declarat joi seara că formaţia sa a reuşit rezultatul perfect cu Steaua, în Europa League, 1-0 la Bucureşti. ”Terenul a fost foarte dificil, au fost multe greşeli. În prima jumătate de oră, Steaua a jucat cu un ritm ridicat, susţinută de public, dar noi ne-am revenit, apoi am marcat, am controlat jocul şi am obţinut un rezultat perfect pentru Europa League”, a afirmat McClaren, care a apreciat ”golul special” reuşit de Ola John.

Tehnicianul englez a vorbit şi despre Steaua de acum 6 ani, care era învinsă de Middlesbrough în semifinalele Cupei UEFA: ”E o echipă diferită de cea de acum 6 ani, iar spectatorii mi-au arătat că nu m-au uitat. Nu e uşor de jucat cu Steaua”.

3 comentarii

sabinn 17-02-2012 - 16:18

aici a fost vina lui tatarusanu

Necunoscut 19-02-2012 - 09:16

nu a fost vina lui tatarusanu…fundasii au fost de vina mai ales prepelita..

digital 19-02-2012 - 10:10

tu ai cablu,de la ăia cu pixelii…?!ce căuta imbecilul în jurul punctului de la 11 metri când ăla era parțial talonat?
nu era nici în poartă nici ca să închidă vreun unghi…așa că vina i se poate reproșa cel puțin 50%

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult