Acasa Sport-AutoSport Supercupa României: CFR Cluj – Dinamo, se joacă pe 14 iulie

Supercupa României: CFR Cluj – Dinamo, se joacă pe 14 iulie

scris de Laurentiu Banches
12 afisari

FRF a anunţat că Supercupa României dintre campioana CFR 1907 Cluj şi câştigătoarea Cupei României Dinamo București se va disputa pe 14 iulie, pe noul stadion „Naţional Arena”.

Trofeul Supercupa Romaniei pentru care se vor lupta pe 14 iulie CFR Cluj si Dinamo (foto:ofsaid.ro)

Partida în care se vor întâlni câştigătoarea Ligii 1, CFR Cluj şi deţinătoarea Cupei României-Timişpreana se va juca pe Arena Naţională, pe 14 iulie, începând cu ora 21:00. Supercupa României este o competiţie care se desfăşoara anual din 1994 între câştigătoarea campionatului şi deţinătoarea Cupei României, trofeul nefiind acordat în anii 1996, 1997, 2000, 2004 şi 2008, întrucât o singură echipa a câştigat atunci ambele competiţii interne.

CFR Cluj a câştigat Supercupa în ambele finale disputate din 2009 şi 2010, învingând de fiecare dată formaţia Unirea Urziceni. De cealaltă parte, Dinamo are un singur trofeu Supercupa României, deşi a jucat nu mai puţin de 5 finale. Singurul succes a deţinătoarei Cupei României s-a produs în 2005 când a învins rivala Steaua cu 3-2 pe stadionul Cotroceni. De altfel, Steaua Bucureşti este deţinătoarea recordului de trofee Supercupa României, impunându-se de 5 ori în această competiţie.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult