Acasa Sport-AutoSport Supercupa Spaniei. FC Barcelona – Athletic Bilbao, scor 1-1 (video)

Supercupa Spaniei. FC Barcelona – Athletic Bilbao, scor 1-1 (video)

scris de S. P.
223 Afisari

Athletic Bilbao a câștigat pentru a doua oară în istorie Supercupa Spaniei! Luni seară remizat pe terenul Barcelonei, scor 1-1, după ce în tur câștigase cu 4-0 și a cucerit un trofeu după o pauză de 31 de ani!

Supercupa Spaniei. FC Barcelona - Athletic Bilbao, scor 1-1

Supercupa Spaniei. FC Barcelona – Athletic Bilbao, scor 1-1

Din 1984 nu mai câștigase Athletic Bilbao un trofeu. În acel an, bascii triumfau în campionat, în Cupă și primeau Supercupa Spaniei grație eventului. Barcelona rămâne echipa cu cele mai multe Supercupe câștigate în fotbalul spaniol: 11.

Pe Camp Nou, Athletic a avut primele emoții în minutul 6, când Pique a nimerit bara cu un șut cu stângul, din prima. După o jumătate de oră de joc, Messi a căutat poarta din lovitura liberă, dar a trimis cu puțin peste (31).

Oaspeții puteau rezolva soarta trofeului la o eroare a defensivei adverse – Eraso a interceptat o pasă greșită a lui Pedro, dar a irosit o șansă imensă, șutând în plasa laterală după ce a scăpat singur cu portarul Bravo – revenit între buturi în locul lui Ter Stegen (38). Finalul primei părți a adus deschiderea scorului. Combinația perfectă dintre Rakitic, Suarez și Messi a avut drept rezultat deschiderea scorului și a readus sperantele pe Camp Nou (44).

Repriza secundă a debutat cu o nouă ocazie pentru Athletic. Susaeta a tras slab și Claudio Bravo a evitat golul (54). Catalanii au clacat in minutul 57 – Pique a primit direct cartonașul roșu pentru un conflict cu asistentul, iar misiunea gazdelor devenea imposibilă. Chiar și în 10 oameni, Rakitic putea aduce desprinderea. Nu a găsit drumul spre gol din poziție excelentă (50). Suarez a avut ultima tentativă pentru formatia lui Luis Enrique, după ce a fost lansat spre poartă de Messi, dar șutul său a ocolit vinclul.

Dupa hat-trick-ul din tur, Aritz Aduriz a fost din nou decisiv pentru Bilbao. A marcat golul egalării în minutul 74, deși Bravo s-a opus în primă fază (74) și a devenit eroul acestei ediții a Supercupei Spaniei. În minutul 86, la 6 minute după ce intrase pe teren, Kike Sola a fost eliminat și el, după ce a primit cartonașul roșu după ce l-a călcat pe Mascherano.

Gazdele nu au mai avut, însă, forța să înscrie și meciul s-a terminat 1-1. Catalanii se află la primul eșec major din 2015. Catalanii au câştigat în acest an titlul, Cupa Spaniei, Liga Campionilor şi Supercupa Europei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult