Acasa Sport-AutoSport Suplimentul contaminat luat de Halep, folosit de sportivii de la academia lui Mouratoglou

Suplimentul contaminat luat de Halep, folosit de sportivii de la academia lui Mouratoglou

scris de Ziua Veche
50 afisari

Substanța Schinoussa, un keto colagen, a fost utilizată de Halep în perioada 23-28 august 2022, și este vândut sub formă de  pudră.

Substanța este deținută de o firmă din Ontario și poartă un nume de insulă grecească: Schinoussa.

 „Simona Halep avea dureri musculare și a cerut ceva, chiar în săptămâna aceea când vineri, 26 august 2022, i s-a făcut testul. Atunci i s-au prelevat și urină și sânge”, a povestit un apropiat al sportivei, sub condiția confidențialității, scrie gsp.ro.„Simonei i s-a adus keto colagen din marca cu care era aprovizionată Academia lui Mouratoglou. Ea nu lua niciodată nimic, fără ca substanța să fie validată, ceea ce însemna că lista e trimisă la WADA”, a explicat sursa ziarului.  „Simona a primit substanța de la preparatoarea fizică a academiei o pudră de keto colagen, produs de o firmă din Canada: Quantum Nutrition. Produsele se numesc Schinoussa Superfood. Pudra a fost dizolvată și ea a folosit-o”.

 Ce spune un apropiat al Simonei Halep

„Luni, pe 29 august, au mai testat-o o dată, doar pentru urină. Testele au fost prelucrate în octombrie la laboratorul acreditat WADA din Montreal. În proba A au găsit „urme fine” de Roxadustat. În proba B, la același laborator, au descoperit de 80 de ori mai multă concentrație de Roxadustat și au declarat și această probă pozitivă”, potrivit mărturiei acestuia.

Științific e imposibil ca, fără o eroare la depozitare sau la analiză, să existe atât de mari diferențe în aceeași urină, împărțită în două eșantioane”, susține apropiatul sportivei.

Simona s-a adresat imediat Academiei Mouratoglou. ”Academia a descoperit că acel lot a fost contaminat”, a spus sursa.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS