Acasa Sport-AutoSport UPDATE Suporteri ai echipei Dinamo, reţinuţi de transnistreni

UPDATE Suporteri ai echipei Dinamo, reţinuţi de transnistreni

scris de M.A.
3 afisari

UPDATE 18.55: Cei 21 de suporteri dinamovişti au ajuns în Republica Moldova, după aproximativ opt ore de reţinere.

„Am plecat de acolo după ce transnistrenii ne-au dat chitanţe de doar 89 de euro în loc de 300 şi ceva cât le-am dat noi. Apoi, la 500 de metri ne-a oprit poliţia rutieră pentru că ne-ar fi prins cu 61 de kilometri la oră. Toate cele patru maşini. Le-am dat şi lor bani, 15 euro şpagă cât mai aveam în buzunar. Apoi la 200-300 de metri ne-a oprit o maşină cu numere de Moldova. S-a prezentat un căpitan sau comisar şi am trecut fradulos graniţa în Moldova. Ne-a dus pe nişte drumuri de ţară, printr-o pădure şi acum suntem în Moldova. Era un comisar de la vama Dubăsari. Suntem în Moldova acum, ne-am oprit să facă nişte copii după chitanţele alea şi apoi plecăm mai departe. Vom face şi noi o plângere împotriva autorităţilor transnistrene”, a declarat pentru Mediafax unul dintre suporterii dinamovişti.

De asemenea, la solicitarea Agerpres, MAE a declarat că Ambasada României la Chişinău s-a autosesizat în cazul cetăţenilor români reţinuţi, a iniţiat imediat demersuri pentru a afla coordonatele acestora şi a intrat în contact direct cu ei pentru a le oferi asistenţă consulară în limita competenţelor.

Din discuţiile cu aceştia a reieşit că cetăţenilor români aflaţi la punctul de trecere a frontierei le-a fost cerută o sumă de bani pentru a le permite accesul mai departe, cerere refuzată iniţial de aceştia. Ataşatul de interne al Ambasadei României la Chişinău le-a sugerat celor implicaţi un traseu alternativ, însă membrii grupului au decis să plătească suma de bani şi să îşi continue traseul prin Transnistria. Prin implicarea Ambasadei, grupul celor 21 de persoane a fost însoţit pe întreaga durată a deplasării de comisarul şef al Comisariatului local de Poliţie, precizează MAE.

——-

Suporteri ai echipei Dinamo Bucureşti au fost reţinuţi de transnistreni, la intrarea în Republica Moldova.

vama (voceabasarabiei.net)

voceabasarabiei.net

Potrivit Jurnal.md, un grup de români este reţinut de forţele transnistrene la una dintre punctele de trecere a frontierei. Printre aceştia se numără şi 4 cetăţeni ai R. Moldova.

Vameşii transnistreni le cer câte 200 de euro pentru a trece frontiera pe teritoriul Republicii Moldova.

Este vorba despre patru autocare cu suporteri ai echipei de fotbal Dinamo Bucureşti care au fost la un meci la Poltava, Ucraina, din cadrul Europa League.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult