Acasa Sport-AutoSport Sydney. Simona Halep vs. Caroline Garcia

Sydney. Simona Halep vs. Caroline Garcia

scris de C.P.
19 afisari

Simona Halep și-a aflat prima adversară de la Sydney, turneu la care este cap de serie numărul 1.

halep-conferinta-de-presa-sydney-În optimile de finală ale turneului de la Sydney, Simona Halep va juca împotriva franțuzoaicei Caroline Garcia. Situată pe locul 34 în lume, aceasta a învins-o cu 7-6, 6-4 pe compatrioata ei, Kristina Mladenovic, situată cu câteva locuri mai sus ca ea în clasamentului mondial.

Va fi prima întâlnire directă dintre cele două jucătoare.
Simona Halep, principala favorită a turneului de la Sydney, a susținut  conferința de presă de dinaintea competiției. Rămasă cel mai proeminent star al tabloului feminin după retragerea favoritei 2, Agnieszka Radwanska și a favoritei 3, Petra Kvitova, Halep a vorbit despre mai multe lucruri. Iată declarațiile ei, așa cum au fost consemnate de presa australiană.

Una dintre principalele teme de discuție abordate în conferința de presă a fost rivalitatea cu Serena. ”Am învins-o deja o dată în viață pe Serena, ceea ce e foarte important pentru mine. Nu e ușor să joci contra Serenei, bineînțeles. E o jucătoare mare, e cea mai bună din lume. Dar eu trebuie să cred, de fiecare dată când o întâlnesc, pentru că am amintiri grozave de la acea victorie de la Singapore. Dacă intru pe teren cu convingerea că voi face tot ce pot să o înving, atunci e OK. Dacă nu, atunci nu am nici o șansă. Să o întâlnesc la Australian Open pe Serena înseamnă că suntem amândouă în finală. Așa că să ajungem la Melbourne și să vedem dacă se va întâmpla asta”, a declarat Simona Halep.

Evident, s-a luat în discuție și accidentarea la tendon, care a făcut-o să se retragă de la Brisbane. Ea a dat asigurări să ce simte mult mai bine și că va juca sigur măcar un meci la Sydney. ”Sunt mai bine decât la Brisbane. E mereu dificil să tratezi problemele de la tendon. Cred că e cel mai greu. Dar acum mă simt mai bine. M-am putut antrena două zile la rând, aproape la nivel maxim. Am jucat și pe puncte, deci cred că sunt gata să încep turneul. Știu că va fi un meci dificil, dar e OK și chiar îmi doresc să am un meci înainte de Melbourne”, a spus Halep.
Ea a recunoscut că încă mai are probleme, dar că nu se gândește a operație. ”Cred că problema e încă la picior, dar acum nu mai simt durere. Așa că trebuie să văd în timpul unui meci oficial, pentru că e mult mai diferit. Nu e ușor, dar eu sunt optimistă, nu am de ce să fiu speriată când voi juca prima partidă oficială. Nu se pune problema de operație. RMN-ul a ieșit OK. Nu e nimic periculos, dar încă am o inflamație. Nu e periculos, dar e încă acolo”, a declarat ea.

În ceea ce privește șansele sale de a cuceri un titlul de Grand Slam, ea pare mai hotărâtă ca niciodată să realizeze acest lucru: ”Cred că trebuie să fiu mult mai încrezătoare în mine că pot câștiga un titlu de Grand Slam. Dacă tu crezi că poți câștiga, o vei face. Dacă nu, e mult mai dificil. Mă simt pregătită. Am jocul necesar, am pregătirea fizică pusă la punct. Antrenamentele au fost bune, m-am antrenat din greu. Așa că vom vedea. Știu că e dificil. Știu că trebuie să fiu puternică. Mă simt ca și cum aș fi, dar totuși trebuie să o luăm pas cu pas”, mai spus Simona Halep.

Bineînțeles, a fost întrebată și de colaborarea cu australianul Darren Cahill. Iar ea a avut numai cuvinte de laudă: ”E un antrenor bun și o persoană bună. Crede în mine și ăsta e cel mai important lucru”, a încheiat Simona Halep.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult