Acasa Sport-AutoSport TAS a decis când va începe procesul Simonei Halep

TAS a decis când va începe procesul Simonei Halep

scris de C.S.
213 Afisari

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a confirmat oficial demararea procesului Simonei Halep. În vârstă de 32 de ani, sportiva a fost suspendată pentru o perioadă de 4 ani în urma acuzațiilor de dopaj și va fi supusă audierilor în intervalul 7-9 februarie.
La data de 12 septembrie, Simona Halep a primit o suspendare pe o perioadă de 4 ani în urma a două încălcări ale regulamentului antidoping. Acestea includ utilizarea unei substanțe interzise, roxadustat, și suspiciunea că ar fi recurgut la metode sau substanțe interzise pe durata sezonului 2022, concluzie la care experții ITIA au ajuns pe baza datelor din pașaportul biologic al sportivei, conform GSP.

În luna octombrie, Simona Halep a decis să conteste această decizie la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Deși la începutul lunii decembrie cazul Simonei Halep nu figura în lista de preceste viitoare, până în martie, TAS a updatat lista. Acum, în perioada 7-9 februarie apare că vor avea loc primele audieri.

Publicația americană The Athletic a dedicat recent un amplu articol cazului Simonei Halep. Aceștia au încheiat materialul cu o întrebare crucială: „Este posibil să se reducă suspendarea Simonei?”.

În articol se menționează că TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv) are istoricul de a reduce suspendările în urma apelurilor, având în vedere că acestea duc la rejudecarea cazului, cu posibilitatea aducerii de dovezi noi din partea părților implicate. În situația specifică a Simonei Halep, dacă aceasta reușește să convingă judecătorii că testul pozitiv a rezultat dintr-un caz de dopaj neintenționat, există probabilitatea ca suspendarea să fie redusă la doi ani sau chiar mai puțin, având în vedere că un an din perioada de suspendare a fost deja ispășit.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS