Acasa Sport-AutoSport Tenis-Fed Cup: România – Marea Britanie, scor 2-1

Tenis-Fed Cup: România – Marea Britanie, scor 2-1

scris de Șt. C
0 afisari

Echipa feminină de tenis a României a învins Marea Britanie cu scorul de 2-1, vineri seara, la Budapesta, în Grupa I valorică a Zonei Europa-Africa a competiției Fed Cup.

Sorana Cîrstea - foto Agerpres

Soarta confruntării a fost decisă de perechea Irina Begu / Monica Niculescu, care s-a impus cu 6-0, 6-2 în meciul de dublu cu Jocelyn Rae/Heather Watson.
Sorana Cîrstea (foto — locul 26 WTA) a fost învinsă neașteptat în trei seturi de britanica Heather Watson (162 WTA), cu 6-7 (7), 6-1, 6-4, în primul meci de simplu. Watson are acum 3-0 în meciurile directe cu Sorana, pe care a mai învins-o în 2012 la Miami, în primul tur, cu 6-3, 3-6, 7-6 (4), și anul trecut în primul tur la Auckland (abandon la 6-3 pentru britanică).
În al doilea meci de simplu, Simona Halep (locul 10 WTA la simplu) a trecut fără probleme de Johanna Konta (118 WTA), cu 6-1, 6-4, și a restabilit egalitatea.
România învinsese Ungaria cu scorul de 2-1, miercuri, în primul meci de la Budapesta, în timp ce Marea Britanie trecuse de Letonia cu 2-1. În cealaltă partidă de vineri, Ungaria a dispus cu 2-1 de Letonia.
România va înfrunta sâmbătă formația Letoniei (17,00). Dacă va câștiga această grupă, România va întâlni într-un play-off câștigătoarea grupei C, din care fac parte Ucraina, Austria, Slovenia și Israel. Ucraina ocupă primul loc, după ce a dispus de Slovenia și Israel cu același scor, 3-0.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult