Acasa Sport-AutoSport Tenis. Halep în optimi la Australian Open

Tenis. Halep în optimi la Australian Open

scris de Șt. C
10 afisari

Simona Halep, cap de serie nr. 11, s-a calificat în premieră în optimile de finală ale turneului Australian Open, primul de Mare Șlem al anului, după ce a învins-o, sâmbătă, la Melbourne, pe kazaha Zarina Dias (20 ani, 152 WTA), cu 6-1, 6-4.

Simona Halep

Halep (22 ani, 11 WTA) a obținut victoria după un meci care a durat o oră și 7 minute. Simona și-a adjudecat fără probleme primul set, cu 6-1 (28 minute), dar al doilea a fost mult mai echilibrat. Simona Halep a comis mai multe erori neforțate, iar Dias, care trecuse în calificări de Andreea Mitu, cu 5-7, 7-3, 6-0, a returnat foarte bine, reușind două break-uri. În cele din urmă, Simona Halep a învins cu 6-4 și și-a asigurat un cec de 135.000 de dolari australieni și 240 de puncte WTA. Halep a egalat și cea mai bună performanță a sa la un turneu de Mare Șlem, optimi de finală, realizată anul trecut la US Open.

În optimi, Halep o va înfrunta pe câștigătoarea meciului dintre sârboaica Jelena Jankovic (N. 8) și japoneza Kurumi Nara, transmite Agerpres.

La dublu feminin, perechea formată din Monica Niculescu și Klara Zakopalova (Cehia) a fost învinsă în turul secund de favoritele nr. 6, Cara Black (Zimbabwe)/Sania Mirza (India), cu 7-5, 6-1. Niculescu și Zakopalova câștigaseră două titluri WTA la dublu anul acesta, la Shenzhen și Hobart.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult