Acasa Sport-AutoSport Tenis: Ion Ţiriac îşi ia adio de la zgura albastră

Tenis: Ion Ţiriac îşi ia adio de la zgura albastră

scris de Laurentiu Banches
6 afisari

Preşedintele ATP, Brad Drewett a anunţat că zgura albastră folosită pentru prima dată la turneul Masters 1000 a lui Ţiriac, la Madrid, va fi interzisă în sezonul viitor.

Roger Federer isi va apara in 2013 trofeul de la Madrid pe o zgura de culoara normala (foto:resonews.com)

Zgura albastră, deşi ajută transmisiunile tv şi chiar arbitrii, mingea fiind mai vizibilă, a fost criticată vehement încă înainte de turneul din mai de la Madrid, de primii 3 sportivi din topul ATP, Novak Djokovic, Rafael Nadal şi Roger Federer, care considerau că aceasta este prea alunecoasă. Aceştia de altfel anunţaseră că dacă şi în sezonul 2013, situaţia nu se va schimba, vor absenta de la turneu.

Preşedintele ATP Brad Drewett a declarat, conform Agerpres, că este evident că “au existat probleme cu calitatea terenurilor la Madrid anul acesta, ceea ce nu este acceptabil pentru un Masters 1000, unul dintre cele mai importante turnee ale noastre”. Acesta a afirmat că Asociaţia tenismenilor profesioniştia (ATP) are în primul rând interesul ca terenurile “să nu prezinte riscuri” şi să fie bune pentru jucători, precizând că el “”crede mult în noutăţi şi explorarea noilor căi pentru ameliorarea sportului nostru”. În 2012, pe zgura albastră a lui Ion Ţiriac s-a impus Roger Federer, unul dintre principalii contestatari ai suprafeţei.

1 comentariu

digital 24-06-2012 - 16:26

normal că trebuia să se impună cineva,că de aia e competiție!
și dacă s-a impus,ce?!
nu avea voie să comenteze,omu?!
a venit și țiriac cu o cacealma,să rupă gura ATP-ului,zgur-măsii-albastre!cum dreq i-o fi trecut așa ceva prin kap?!credea că îi fraierește ca pe ăia de la mercedes!
de ce nu a zis că vopsește mașinile concernului în dungi:roșu-albastru,oare s-ar mai fi vândut mertzanele?! a vrut să epateze și și-a luat-o sub mustăți!
normal!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult