Acasa Sport-AutoSport Tenis: Roger Federer câştigă al 20-lea titlu de Masters din carieră

Tenis: Roger Federer câştigă al 20-lea titlu de Masters din carieră

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Elveţianul Roger Federer a câştigat titlul la turneul de Masters 1000 de la Madrid şi a trecut pe locul al doilea în clasamentul ATP.

roger_federer_tenisÎn finala turneului de Masters patronat de Ion Țiriac, care a fost criticat grav pentru zgura vopsită în albastru de la Madrid, fostul număr 1 mondial, Roger Federer s-a impus în 3 seturi, 3-6, 7-5, 7-5, în faţa cehului Tomas Berdych. Numărul 7 ATP, Berdych, a jucat la cel mai bun nivel al său, reuşind chiar să câştige primul set, deşi Federer a pornit drept mare favorit finala, însă elveţianul a reuşit să îşi folosească experienţa superioară pentru a descoperi tainele zgurei albastre de la Madrid şi s-a impus în următoarele două seturi.

Elveţianul în vârstă de 30 de ani a reuşit cu această ocazie să câştige al 74-lea turneu din carieră şi să îl egaleze pe rivalul Rafael Nadal la numărul de succese în turneele Masters 1000, ajungând la cota 20. Astfel, în urma celui de-al 4-lea succes din 2012, Roger Federer a trecut pe locul al doilea loc în clasamentul mondial ATP, devansându-l pe Nadal, dar aflându-se în continuare la 1800 de puncte în spatele sârbului Novak Djokovic.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult