Acasa rss 1asig Tenis: Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Indian Wells

Tenis: Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Indian Wells

scris de Șt. C
1 afisari

Simona Halep s-a calificat, miercuri, în semifinalele turneului WTA de la Indian Wells (California), dotat cu premii totale de 5.946.740 dolari, după ce a învins-o pe Casey Dellacqua (Australia), cu 6-2, 6-2.

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Indian Wells

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Indian Wells

Halep (22 ani, 7 WTA), a șasea favorită a competiției, a avut nevoie de doar o oră pentru a trece de Dellacqua (29 ani, 78 WTA), jucătoare venită din calificări.

Jucătoarea de la Antipozi a câștigat primul ghem al meciului, dar apoi Halep a reușit două break-uri, adjudecându-și setul în 33 de minute, cu 6-2. Și setul secund a început tot cu Dellacqua în avantaj (1-0), dar Simona a câștigat următoarele trei jocuri, reușind un nou break la scorul de 4-2, pentru a încheiat rapid conturile cu un nou 6-2.

Simona și-a adjudecat un cec de 225.000 dolari și 390 puncte WTA și va juca în penultimul act cu învingătoarea dintre Jelena Jankovic (Serbia/N. 7) și Agnieszka Radwanska (Polonia/N. 2). Halep are 3-1 în duelurile directe cu Jankovic (29 ani, 8 WTA), pe care a învins-o ultima oară în optimi la Australian Open cu 6-4, 2-6, 6-0, anul acesta. Radwanska (25 ani, 3 WTA) conduce cu 3-2 în bilanțul direct cu Halep, dar Simona a câștigat ultima partidă, cu 7-5, 6-2, anul acesta, în semifinalele turneului de la Doha.

Simona Halep va ocupa, începând de luni 17 martie, poziția 5 sau 6 WTA, aceasta reprezentând o performanță ce nu a mai fost reușită de nicio jucătoare din România de la crearea acestui clasament. În octombrie 1997, Irina Spîrlea s-a clasat pe locul 7 WTA, record care a fost egalat la 24 februarie de Simona. Simona Halep și-a asigurat cel puțin poziția a șasea în clasamentul mondial și mai poate urca până pe cinci, în funcție de următoarele ei rezultate la această competiție, dar și de cele ale Jelenei Jankovic. Pentru a ajunge pe locul 5 WTA, Simona trebuie să aibă cel puțin același parcurs în turneul de la Indian Wells ca Jankovic.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult