Acasa Sport-AutoSport Tenis, Turneul Campionilor, finala: Djokovic-Federer (live video)

Tenis, Turneul Campionilor, finala: Djokovic-Federer (live video)

scris de Z.V.
20 afisari

Finala Turneului Campionilor, găzduită de Arena O2 din Londra, se va disputa duminică între cei mai buni jucători de tenis ai momentului, sârbul Novak Djokovic, nr. 1 mondial, și elvețianul Roger Federer, nr. 2 ATP.

Tenis, Turneul Campionilor, finala: Djokovic-Federer

Tenis, Turneul Campionilor, finala: Djokovic-Federer

Va fi al 37-lea meci direct între cei mai jucători ai momentului. Palmaresul îi este favorabil elveţianului, cu 19 victorii. De cinci ori s-au duelat cei doi în 2014. Federer a câştigat trei partide, însă Djokovic s-a impus în cea mai importantă întâlnire, finala de la Wimbledon. Numărul doi mondial ştie cum poate reuşi o nouă victorie în faţa sârbului.

„Sigur că trebuie să fiu încrezător și să merg mai departe. Trebuie să-l provoc pe Djokovic să reușească lovitură după lovitură, iar eu sper să joc mai bine decât am făcut-o în semifinală”, a declarat elvețianul. Federer a fost aproape de eliminare în faţa bunului său prieten, Stanislas Wawrinka. Fostul lider mondial a salvat patru mingi de meci în semifinală.

„Am simțit pericolul contra lui Stan, a fost greu pentru mine să revin, pentru că el m-a condus încă din start. Am fost într-o cursă de urmărire, ceea ce a fost dificil, dar abia aștept finala. Sper că va fi una pe măsura așteptărilor”, a mai spus Roger Federer.
În semifinale, Djokovic l-a învins pe japonezul Kei Nishikori cu 6-1, 3-6, 6-0, în timp ce Federer l-a învins după un meci palpitant pe conaționalul său Stan Wawrinka cu 4-6, 7-5, 7-6. Wawrinka a avut 3 mingi de meci în setul decisiv și încă o minge de meci în tie-break, dar nu a reușit să le fructifice.

Federer a câștigat de 6 ori Turneul Campionilor (2003, 2004, 2006, 2007, 2010, 2011), iar Djokovic de 2 ori, în 2012 și 2013.

Roger Federer şi Novak Djokovic se vor întâlni pentru a doua oară în finala Turneului Campionilor, în direct la Digi Sport 2 astăzi, de la ora 20:00 si video live stream aici, aici sau aici.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult