Acasa Sport-AutoSport Tenis: Vezi ce record a mai doborât Roger Federer

Tenis: Vezi ce record a mai doborât Roger Federer

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

După ce a revenit pe prima poziţie în clasamentul ATP după victoria de la Wimbledon, Roger Federer a stabilit un nou record de săptămâni petrecute în şefia acestui top.

roger_federer_tenis

Roger Federer a doborat recordul de saptamani petrecute la sefia clasamentul ATP

Sportivul din Elveţia l-a depăşit astfel pe americanul Pete Sampras, care a condus clasamentul ATP doar 286 de săptămâni, cu una mai puţin ca Federer. Pe locul al treilea în acest top se află cehul Ivan Lendl cu 270 de săptămâni, dintre adversarii actuali ai lui Federer, primul în top fiind Rafael Nadal, însă cu doar 102 săptămâni pe prima poziţia, potrivit Agerpres.

Grosul celor 287 de săptămâni petrecute la şefia clasamentului ATP a fost realizat în perioada 2 februarie 2004 şi 18 august 2008, când Roger Federer a fost 237 de săptămâni consecutive la conducerea clasamentului, deţinând de altfel şi acest record de săptămâni consecutive. Când clasamentul ATP a fost înfiinţat, pe 23 august 1973, primul în acest top a fost românul Ilie Năstase, care a reuşit să îşi păstreze poziţia timp de 40 de săptămâni.

Clasamentul liderilor ATPsăptămâni

1. Roger Federer (Elveţia) 287

2. Pete Sampras (SUA) 286

3. Ivan Lendl (Cehia) 270

7. Rafael Nadal (Spania) 102

12. Novak Djokovic (Serbia) 53

Clasamentul liderilor ATPsăptămâni consecutive

1. Roger Federer 237

2. Jimmy Connors 160

3. Ivan Lendl 157

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult