Acasa Sport-AutoSport Tokyo, cu patru luni înaintea Olimpiadei

Tokyo, cu patru luni înaintea Olimpiadei

scris de Misu Andrei
81 afisari

Stephen Park, un conducător din ciclismul britanic afirmă că este posibil ca, din cauza epidemiei de coronavirus, Jocurile Olimpice, programate între 24 iulie și 9 august la Tokyo, să se desfășoare fără spectatori, cu porțile închise.

Potrivit OMS (Organizația Mondială a Sănătății), șase persoane au murit în Japonia din cauza COVID-19. Până acum, au fost confirmate 230 de cazuri de coronavirus în țara asiatică. Autoritățile din Japonia au luat măsuri drastice pentru a stopa răspândirea epidemiei. Școlile au fost închise timp de mai multe săptămâni, iar 94 de meciuri de fotbal au fost amânate până în acest moment.

Maratonul de la Tokyo, desfășurat pe străzi pustii
Maratonul de la Tokyo, care a avut loc pe 29 februarie, s-a desfășurat pe străziile pustii din oraș. În anii precedenți, evenimentul atrăgea circa 1 milion de spectatori. Cel puțin 38 de mii de oameni aleargă la acest maraton, pe străzile capitalei Japoniei. De această dată însă, doar câteva sute de sportivi profesioniști au luat startul.
”De obicei, e așa de aglomerat că n-ai cum să respiri. Dacă Olimpiada va arăta la fel, va fi foarte trist”, a spus Hiroshi Enomoto, un localnic de 68 de ani, pentru Reuters.

CIO nu vrea să reprogrameze Olimpiada
CIO (Comitetul Internațional Olimpic) e decis să nu reprogrameze Jocurile Olimpice. Dacă situația va escalada în următoarele săptămâni și luni, o soluție ar fi desfășurarea Olimpiadei fără fani.
”Uitați-vă la finala Cupei Mondiale de Ski, care se va ține la Cortina (n.a. – eveniment care va avea loc între 18 și 22 martie). O să fie cu circuit închis, fără fani. Și asta într-o zonă în care coronavirusul nu s-a răspândit. Deci, e posibil să fie la fel și la Olimpiadă”, a declarat Stephen Park, în presa britanică.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult